Στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου είναι και δύο ελληνικά

the-clumsies
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μπορεί τα μπαρ της χώρας να είναι σε lockdown από τις 3 Νοεμβρίου, αλλά δύο από αυτά έχουν σοβαρό λόγο να πανηγυρίζουν.

Δημοσιεύτηκε και φέτος, εν μέσω πανδημίας και δεύτερου lockdown, η λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου από την William Reed Business Media, μια λίστα που ξεκίνησε το 2009 και δημοσιεύεται κάθε χρόνο, με βάση τις αξιολογήσεις 500 έμπειρων κριτικών από όλο τον κόσμο.

Για το 2020, πραγματοποιήθηκε για ευνόητους λόγους μια εικονική τελετή στις 5/11 κι όχι η εντυπωσιακή εκδήλωση που σχεδιαζόταν στην Σιγκαπούρη, ενώ μέσω του προγράμματος 50 Best for Recovery συγκεντρώθηκαν 1,24 εκατομμύρια για τον τομέα της φιλοξενίας.

Ποια είναι, όμως, τα δύο ελληνικά, αθηναϊκά μπαρ που βρέθηκαν στα 50 καλύτερα του κόσμου; Στην 3η θέση βρίσκεται το The Clumsies στην Πραξιτέλους, το οποίο χαρακτηρίζεται ότι βάζει την ποιότητα στο πιάτο και στο ποτήρι, σε ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον, με τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο να επικεντρώνεται στα ελληνικά προϊόντα και υλικά. Το κοκτέιλ που προτείνεται είναι το Oh my Mama, στο οποίοι οι συνιδιοκτήτες, Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης φτιάχνουν το δικό τους μηλίτη και προσθέτουν ρούμι και μπαχαρικά.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και το Baba Au Rum, το οποίο βρίσκεται στην 31η θέση και αποτελεί σύμφωνα με τη λίστα τον «πατέρα της σύγχρονης αθηναϊκής σκηνής των κοκτέιλ». Οι ειδικοί προτείνουν να δοκιμάσετε το Daiquiri με ρούμι, βανίλια, γλυκό σέρι, lime, βασιλικό και πολλές ακόμη βοτανικές νότες.

Την κορυφαία θέση κατέκτησε το Connaught Bar του Λονδίνου, με την δεύτερη θέση να πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και το Dante, που μετρά αναμνήσεις… ενός αιώνα.

Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα κάντε κλικ εδώ.