Τρία δυνατά κοκτέιλ για το δεύτερο lockdown

kokteil-spiti
ΤΡΙΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Έχει πέσει και σ’ εσάς «βαρύ» το δεύτερο lockdown και η κατάσταση που επικρατεί; Ρίξτε το στο bartending και δοκιμάστε τρία δυνατά κοκτέιλ για γερά ποτήρια -μην ξεχνώντας πάντα το μέτρο.

Long Island Iced Tea
Μην σας ξεγελάει η λέξη “tea” στην ονομασία του, καθώς έχει τόση σχέση με το παγωμένο τσάι, όση έχει και μια πέτρα. Για να το φτιάξετε αρκεί να «μπλέξετε» 30 ml από κάθε ένα από λευκή τεκίλα, ρούμι, βότκα και τζιν μαζί με λίγο χυμό πορτοκαλιού, 30 ml λικέρ πορτοκαλιού, 50 ml αναψυκτικό τύπου κόλα και 2-3 φλούδες από λεμόνι. Σερβίρετε σε μεγάλο ψηλό ποτήρι και καλή σας τύχη!

Sazerac
Μας έρχεται από τη Νέα Ορλεάνη και είναι «ξαδερφάκι» του ξακουστού Old Fashioned, ενώ υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές από το 1838. Για να το φτιάξετε, περιχύστε λίγο αψέντι σε ένα παγωμένο χαμηλό ποτήρι, σαν να το ξεπλένετε. Έπειτα βάλτε σε σέικερ 1 κύβο ζάχαρης, ½ κ.γ. κρύο νερό, 3 δόσεις Peychaud’s bitters και 2 δόσεις Angostura bitters. Προσθέστε 1,5 σφηνάκι rye whiskey και άλλο τόσο κονιάκ, γεμίστε με πάγο και ανακατέψτε μέχρι να παγώσει το μείγμα σας. Σουρώστε στο ποτήρι που έχετε ρίξει το αψέντι και έπειτα γαρνίρετε με φλούδα λεμονιού, αφήνοντάς την λίγο στην επιφάνεια του ποτού να βγάλει τα έλαιά της. Με 1-2 τέτοια, θα ξεχάσετε ακόμη και τον Covid-19.

Old-Fashioned
Ο αρχηγός των κοκτέιλ, αυτό που φιγουράρει στις λίστες με τα best-selling κοκτέιλ, με ρίζες από τον… 19ο αιώνα, το Old-Fashioned θα μπορούσε να σας κρατήσει καλή παρέα στο lockdown. Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε 1 κύβο ζάχαρης, 3-4 σταγόνες Angostura bitters, 60ml ουίσκι ή bourbon, 4-5 παγάκια και πορτοκάλι. Ρίξτε την ζάχαρη σε old-fashioned ποτήρι, προσθέστε Angostura Bitters και πιέστε τη να λιώσει. Προσθέστε τα παγάκια και το ουίσκι ή bourbon. Τέλος, κόψτε δυο λωρίδες από τη φλούδα πορτοκαλιού και γαρνίρετε. Στην υγειά σας και με μέτρο!