Φτιάξτε τέλειο, σπιτικό latte κολοκύθας

pumpkin-latte
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Λάτρεις του καφέ ανοίξτε τους ορίζοντές σας και πειραματιστείτε σε ένα δαφορετικό, αλλά... hot ρόφημα καφέ που ταιριάζει στην εποχή.

Όσοι αγαπάτε τον καφέ, την πικάντικη γεύση, αλλά και την κολοκύθα, ο παρακάτω latte είναι ό,τι πρέπει για καραντίνα, αλλά και μετά. Για να τον φτιάξετε, θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας, ½ φλιτζάνι δυνατού, ζεστού καφέ εσπρέσο, 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας, ½ κουταλιά του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας (το οποίο μπορείτε να φτιάξετε αναμειγνύοντας λίγη σκόνη κανέλας, τριμμένο τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο σκόνη, όλα από 1 κουταλιά της σούπας).

Σιγοβράστε τον πουρέ κολοκύθας, το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέστε τον καφέ, τη βανίλια και το μείγμα μπαχαρικών κολοκύθας και αφαιρώντας το μεσαίο τμήμα του μπλέντερ προκειμένου να απελευθερωθεί ο ατμός, χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και ομοιόμορφο. Βάλτε το σε κούπες και συμπληρώστε με κρέμα και μείγμα μπαχαρικών, αν θέλετε.