10 σάντουιτς που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσετε

10-santouits-pou-prepei-na-dokimasete

ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Τι κι αν τα burgers κατακλύζουν την πόλη και τα hot dog-άδικα ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο προκλητικά; Τα σάντουιτς έχουν περάσει πια σε νέα εποχή και μας κλείνουν το μάτι. Το click@Life σας προτείνει 10 μέρη για να βρείτε τον παράδεισο κλεισμένο σε… δύο φέτες ψωμί.

Nice ’n’ Easy

Για ένα αγνό και παραδοσιακό σάντουιτς με βιολογικά υλικά, ήρθατε στο σωστό σημείο. Το nice ‘n’ easy στο Κολωνάκι, εκτός από έναν όμορφο χώρο, έχει να σας παρουσιάσει κι εξαιρετικά σάντουιτς με πρώτες ύλες από παραγωγούς της Ελλάδας. Ξεχωρίσαμε το Edith Piaf με φιλέτο κοτόπουλο, σε bagel ολικής άλεσης, μαζί με αγγούρι, μαρούλι, ντομάτα και σος τεριγιάκι, αλλά και το Grace Kelly με καπνιστό σολομό σε bagel ολικής άλεσης, μαζί με τυρί κρέμα, wasabi, μαρούλι, ντομάτα και σχινόπρασο.

Πληροφορίες: Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, 210 3617201, http://www.niceneasy.gr .

New York Sandwiches

Σε ένα νεοϋορκέζικου στιλ χώρο, στην οδό Σινώπης, απέναντι από τον πύργο Αθηνών, το New York Sandwiches ειδικεύεται στα σάντουιτς, όπως μαρτυρά και το όνομά του άλλωστε. Καθίστε στον τεράστιο ξύλινο πάγκο του με τις πολύχρωμες πλαστικές καρέκλες και ανοίξτε τον κατάλογο μέχρι να αποφασίσετε τι τραβάει η όρεξή σας: Bronx sandwiches με αφράτο ψωμί, Brooklyn bagels ή κλασικά burgers. Το κάθε είδος προσφέρεται με διαφορετικά υλικά. Μην χάσετε το Pastrami bagel, το Philly chicken με κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια και προβολόνε ή το απόλυτο New Yorker με μινι burgers με cheddar, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα και μουστάρδα-μαγιονέζα-κέτσαπ. Κι αν βαριέστε να πάτε μέχρι εκεί, κάνουν και delivery στις γύρω περιοχές.

Πληροφορίες: Σινώπης 3, 210 7778475, Αμπελόκηποι, http://nys.gr .

Old bakers

Ζεστές φρεσκοψημένες μπαγκέτες γεμισμένες με ό,τι σου κάνει κλικ από τη βιτρίνα, είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να φτάσετε μέχρι τη Συγγρού. Μετά την πολυετή του παραμονή στη Γλυφάδα, μεταφέρθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο στην Συγγρού και συνεχίζει την παράδοση των λαχταριστών και φρεσκότατων σάντουιτς -εκτός όλων των άλλων- όλες τις ώρες της ημέρας και το σημαντικότερο: και μετά τα μεσάνυχτα. Δοκιμάστε το εξαιρετικό γερμανικό σάντουιτς με σαλάμι και βούτυρο και μια λιμπιστή χορταστική με γαλοπούλα καπνιστή, λαχανικά και μπόλικη μαγιονέζα.

Πληροφορίες: Συγγρού 100, Κουκάκι, 210 8983000.

Juicy Grill

Μπορεί να ειδικεύεται στο ζουμερό burger, αλλά το Juicy grill προσφέρει εξαιρετικά bagel sandwiches που συνοδεύονται με τηγανητές ή ψητές πατάτες. Ξεχωρίζει φυσικά, το ομώνυμο Juicy chicken με μπιφτέκι κοτόπουλο, τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι και δική τους σος, αλλά και το Juicy Pork με χοιρινή μπριζόλα και μοτσαρέλα, ντομάτα, κρεμμύδι και σος. Σίγουρα κάτι παραπάνω από ένα απλό σάντουιτς...

Πληροφορίες: Κεραμεικού 2, Χολαργός, 215 5203201, http://www.juicygrill.gr/ .

Guarantee

Μικρό αλλά θαυματουργό. Αυτό το μικροσκοπικό μαγαζάκι κρύβει εξαιρετικές γεύσεις και ευφάνταστες προτάσεις. Τα σάντουιτς του είναι gourmet και φημισμένα στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο. Η ποικιλία των υλικών προέρχεται από όλες τις γωνιές του κόσμου. Διαλέξτε ψωμάκι καμπαγιού, λαγανίτσα, χωριάτικο ή μπαγκέτα και φτιάξτε το δικό σας σάντουιτς από πρώτης τάξης υλικά, όπως πεκορίνο, κατσικίσιο τυρί, προβολόνε, καπνιστό Μετσόβου, αλλαντικά όπως λούντζα, προσούτο, σαλάμι Θάσου, μορταδέλα Ιταλίας και φυσικά, φρεσκότατα λαχανικά. Δοκιμάστε λαγανίτσα με μετσοβόνε, προσούτο και σπιτικό pesto από πιπεριά Φλωρίνης ή καμπαγιού, με κατσικίσιο τυρί, ψητά λαχανικά και pesto και πείτε μας τη γνώμη σας.

Πληροφορίες: Βεϊκου 41, Κουκάκι, 210 9226924

Fish Café

To fish café μπορεί να φημίζεται για το εξαιρετικό του fish and chips, αλλά προσφέρει μερικά από τα καλύτερα σάντουιτς και burgers της πόλης και φανταστικό branch. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το λαχταριστό Grilled Pepper and Egg Sandwich με τηγανητό αυγό, λαχανικά και πιπεριές ή το Bacon and Egg Sandwich με λιμπιστό μπέικον και μελάτο αυγό να ξεχειλίζει νοστιμιά. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο…

Πληροφορίες: Βεϊκου 3, Μακρυγιάννη, 210 9235813, http://www.fishcafe.gr/ .

La grande

Σε έναν μικρό χώρο στην Ερατοσθένους, ο μεγάλος φούρνος στα δεξιά σου τραβάει το μάτι και οι πρώτες ύλες για τα σάντουιτς είναι πάντα φρέσκιες. Εδώ θα βρείτε και πολύ καλή pizza, αλλά τα σάντουιτς είναι το κάτι άλλο. Διαλέξτε ένα φρεσκοψημένο ζυμωτό ψωμί και βάλτε μέσα κοτόπουλο, τόνο, αλλαντικά, διπλό μπιφτέκι ή λαχανικά, κάντε το να ξεχειλίσει και μετά, αφεθείτε στην απόλαυσή του...

Πληροφορίες: Ερατοσθένους 16, 210 7569888

L’ arrêtdu temps

Θυμίζει βιεννέζικο café κι εκτός από εξαιρετικά ροφήματα και υπέροχη σοκολάτα, εδώ θα βρείτε και νοστιμότατα σάντουιτς. Διαλέξτε ανάμεσα σε φρέσκα brioche, γαλλικές μπαγκέτες, ή πολύσπορα ψωμάκια και αποφασίστε αν προτιμάτε αλμυρό με σολομό, με προσούτο, με καπνιστό χοιρομέρι ή ένα εξαιρετικό γλυκούτσικο σάντουιτς με brie, μέλι και καρύδια.

Πληροφορίες: Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, Παγκράτι, 210 21 07253200, http://www.meinlcafe.gr/ .

Impasto

Εδώ θα βρείτε αμερικανικού στιλ pizza με το μέτρο, αλλά κι ένα από τα πιο νόστιμα σάντουιτς της πόλης. Δοκιμάστε το Gizmo, με φρέσκοφουρνισμένο χειροποίητο ψωμάκι κι ανάμεσα ζεστός κοκκινιστός κιμάς, ιταλικό λουκάνικο salsiccia και λιωμένη μοτσαρέλα.

Πληροφορίες: Κανάρη 10, Κολωνάκι, 210 3603648, https://www.facebook.com/ImpastoAthens .

Hellenic Street food

Στο κέντρο του Γκαζιού, στην πιάτσα που αν και έχασε κάτι από τη ζωντάνια της τον τελευταίο χρόνο, η νεολαία την συντηρεί και με το παραπάνω. Και η νεολαία ζητά φαγητό στο χέρι, κυρίως μετά το ξενύχτι. Το Hellenic Street Food γεννήθηκε πριν μερικά χρόνια για να καλύψει αυτή την ανάγκη και να προσφέρει παράλληλα, ποιοτικά snack για όλες τις ώρες με ελληνικά πρϊόντα. Διαλέξτε όποιο από τα ψωμάκια του σας αρέσει περισσότερο (ciabatta, καμπαγιού, χωριάτικο, μπαγκέτα, κουλούρι Θεσσαλονίκης) και φτιάξτε ένα εξαιρετικό ζεστό ή κρύο σάντουιτς με φρεσκοκομμένα λαχανικά, ποικιλία αλλαντικών και τυριών (κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, γραβιέρα Νάξου, κασέρι Μυτιλήνης) και super σος.

Πληροφορίες: Hellenic Street food, Τριπτολέμου 32, Γκάζι, 210 3452562, http://www.hellenicfood.gr/hellenicstreetfood/ .

Βάλια Κανελλοπούλου

[email protected]