Νέο γκρι κρασί από την Οινοποιία Μπουτάρη θα μας συντροφεύσει στο lockdown

faia-gi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ένα εκπληκτικό single vineyard από το κτήμα της Μαντινείας έρχεται να μας κρατήσει παρέα εν μέσω πανδημίας και ενόψει εορτών.

Λίγο καλό κρασί πάντα είναι ευπρόσδεκτο, ειδικά το διάστημα αυτό που βρισκόμαστε στο σπίτι, με τις γιορτές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής. Ακόμη κι αν φέτος δεν γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα όπως είχαμε στο μυαλό μας, θα έχουμε νέες και γευστικές οινικές επιλογές για να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας.

Μια από αυτές είναι και το νέο της κρασί Οινοποιίας Μπουτάρη, «Φαιά Γη», ένα singe vineyard από το κτήμα της στη Μαντινεία, που θα αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον κόσμο των σπουδαίων Gris κρασιών.

Προέρχεται από αμπέλι καλλιεργούμενο σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και από πρέμνα ηλικίας 14 ετών, της ποικιλίας Μοσχοφίλερο και συγκεκριμένα του βιότυπου Μαυροφίλερο. Το ξεχωριστό, υπόλευκο–γκρι χρώμα του κρασιού, με τις φαιές ανταύγειες, από τις οποίες πήρε και το όνομά του, δημιουργείται από τις σκουρόχρωμες ράγες της αυτόχθονης ποικιλίας και του προσδίδει μοναδικότητα, ενώ ξεδιπλώνει έναν εκπληκτικά πλούσιο τερπενικό χαρακτήρα.

Στη μύτη διακρίνονται έντονα αρώματα λουλουδιών (τριαντάφυλλο – βιολέτα), εσπεριδοειδών, εξωτικών φρούτων, μελιού και θυμαριού. Αρμονικά ισορροπημένο, με δομή, λιπαρότητα και με μακρά αρωματική επίγευση, το νέο κρασί έχει φινέτσα και αριστοκρατικό του στυλ, κάτι που αναδεικνύεται και μέσα από την υψηλής αισθητικής εμφάνιση της φιάλης και της ετικέτας του.

Ωστόσο, προερχόμενο από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι, το «Φαιά Γη» κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και e-shops.