Η πιο εορταστική σαλάτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι από το The Salad Project

the-salad-project
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μπορεί το αγαπημένο στέκι για σαλάτες στην πόλη να παραμένει κλειστό για λίγο ακόμη, μας χαρίζει όμως, μια μοναδική εορταστική συνταγή για να τη δοκιμάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα στο εορταστικό τραπέζι.

Σε ένα διαφορετικό οικογενειακό τραπέζι φέτος, εξίσου όμως υπέροχο μαζί με τους αγαπημένους μας, η σαλάτα του The Salad Project με ρόδι και βινεγκρέτ σαμπάνιας θα πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα συνοδεύσει ιδανικά τα υπόλοιπα πιάτα σας. Πρόκειται για μία σαλάτα με χρώματα, οξύτητες, υπέροχες αντιθέσεις και ένα dressing μοναδικό για την περίσταση, που συστήνουν οι ειδικοί της σαλάτας του The Salad Project.

Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε για 4 μερίδες:

250γρ. baby σπανάκι, ρόκα και λόλα

2 πορτοκάλια φιλεταρισμένα (καθαρίστε καλά τη φλούδα τους κι έπειτα κόψτε λεπτές φέτες)

80γρ. φιστίκι Αιγίνης (χωρίς το κέλυφος)

100γρ. ρόδι

80γρ. κατσικίσιο τυρί

Για το ντρέσινγκ θα χρειαστείτε

2 πορτοκάλια (φρέσκος χυμός)

4 κ.σ. μέλι

5 κ.γ. ξίδι σαμπάνιας (το βρίσκετε σε super market και delicatessen)

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

1 κ.γ. απαλή μουστάρδα Dijon

1/3 κ.γ χοντρό αλάτι

1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Οδηγίες
Βάλτε τη βάση της σαλάτας σας, σε ένα μεγάλο μπολ ή μια πιατέλα ή αν προτιμάτε, χωρίστε την ισότιμα σε μικρότερα πιάτα, σε περίπτωση που θέλετε να τη σερβίρετε ξεχωριστά.

Τοποθετήστε τα πορτοκάλια, τα φιστίκια (αν θέλετε καβουρδίστε τα 2-3 λεπτά για πιο έντονη γεύση) και το ρόδι πάνω από τη βάση και αφήστε για το τέλος το κατσικίσιο τυρί, που θα το έχετε τρίψει σε μικρά κομμάτια και θα πασπαλίσετε με αυτό τη σαλάτα.

Για το ντρέσινγκ, χτυπήστε μαζί το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, το ξύδι σαμπάνιας, το λάδι σας, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και να απορροφηθεί.

Ρίξτε το ντρέσινγκ στη σαλάτα σας, λίγο πριν το σερβίρισμα.

Tip: Ο καλύτερος τρόπος να προετοιμάσετε τη συγκεκριμένη σαλάτα είναι απλά να έχετε κάνει το ντρέσινγκ σας από νωρίς και να έχετε κόψει και ζυγίσει όλα σας τα υλικά. Διατηρούνται στο ψυγείο για κάποιες ώρες, όπου αυτό είναι απαραίτητο και μπορείτε να συνθέσετε τη σαλάτα σας, μία ώρα πριν το τραπέζι σας. Αφήστε το ντρέσινγκ, για τα τελευταία λεπτά σερβιρίσματος!

Σερβίρισμα χριστουγεννιάτικης σαλάτας
Αντί να τη βάλετε σ' ένα μπολ, προτιμήστε μια πιατέλα και τοποθετήστε τα υλικά της περιμετρικά, όπως στη φωτογραφία. Κι αν θέλετε να την απογειώσετε, βάλτε σ' ένα μικρό μπολάκι το ντρέσινγκ και τοποθετήστε το με ένα κουταλάκι στο κέντρο του ενδιαφέροντος!