Ποιοι διακρίθηκαν στα Coffee Business Awards;

kafes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Τελετή Απονομής Coffee Business Awards 2020 ολοκληρώθηκε και η αγορά του καφέ και της καφεστίασης τίμησε τους καλύτερους της.

Παρά τις αντιξοότητες των καιρών, πριν λίγες ημέρες ο κλάδος της καφεστίασης τίμησε τους καλύτερους του στην Τελετή Απονομής των Coffee Business Awards 2020, που διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το ειδικευμένο portal coffeemag.gr και το περιοδικό Coffee and Brunch.

Στα φετινά Coffee Business Awards 2020, τα μοναδικά Επιχειρηματικά Βραβεία για τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου του καφέ και της καφεστίασης, απονεμήθηκαν συνολικά 122 βραβεία και 12 τιμητικές διακρίσεις (οι οποίες προέκυψαν από την ψήφο κοινού και κριτικής επιτροπής), σε επιχειρήσεις και προσωπικότητες του κλάδου, επαγγελματίες που η πορεία τους στο χρόνο έχει ταυτιστεί με την αναβάθμιση του προϊόντος του καφέ και της καφεστίασης, καθώς και σε νέα πρόσωπα που έχουν διακριθεί μέσα στην χρονιά.

Βραβευόμενους και κοινό υποδέχθηκε online η κα Άντζελα Ευριπίδη, παρουσιάστρια και μοντέλο, σε μια εκδήλωση διαφορετική στην οποία έδωσαν το «παρών» διεθνούς εμβέλειας Έλληνες και ξένοι ομιλητές που ανέπτυξαν σημαντικά θέματα για την παγκόσμια και εγχώρια αγορά του καφέ.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους:

 • Βασίλειο Αναστασόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ της Ομώνυμης Εισαγωγικής & Εμπορικής εταιρείας ωμού- πράσινου καφέ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε», η διάκριση Coffee Industry Lifetime Achievement Award,
 • Ηλία Γούλα Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΖΕΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ και Πέτρο Γούλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΖΕΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ, η διάκριση Top Coffee Entrepreneur,
 • Παναγιώτη Χάσκο, η διάκριση Top Coffee Manager,
 • Ειρήνη Δασκαλοπούλου, Πανελλήνια Πρωταθλήτρια 2020, η διάκριση Top Barista,
 • Snack & Coffee Magazine, η διάκριση Top Coffee Publishing Award,
 • COFFEELAB FARMS project της εταιρείας COFFEELAB, η διάκριση Top Coffee Project,
 • Puro Fairtrade Coffee brand της εταιρείας Coffee Planet, η διάκριση Top Coffee Bio Brand,
 • Gia...giamas brand, η διάκριση Top Product Except Coffee,
 • Beverage World & Lavazza (για την καμπάνια «More than Italian»), η διάκριση Coffee Creative Marketing Brand,
 • καφέ Λουμίδης Παπαγάλος της Nestlé Ελλάς, η διάκριση Historic Coffee Brand,
 • Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, CEO της Coffee Island, η διάκριση Greek Coffee Ambassador, και
 • στην εταιρεία ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ, η διάκριση Τοp  Traditional Family Business 

Τα κορυφαία βραβεία Top Coffee Awards των Coffee Business Awards 2020 έλαβαν:

 • βραβείο Top Coffee Chain η εταιρεία CoffeeLab,
 • βραβείο Top Coffee Roaster η εταιρεία Coffee Berry
 • βραβείο Top Coffee Importer η εταιρεία Caffè L’Antico by Goddcoffee.

Το σύνολο των νικητών και των βραβείων που τους απονεμήθηκαν έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στο site της διοργάνωσης.

Τιμώμενη χώρα της φετινής εκδήλωσης των Coffee Business Awards 2020 ήταν η Ιταλία. Μιλώντας στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Τσαμίχας αναφέρθηκε στην Ιταλία ως σημαντική δύναμη στον τομέα της καφεστίασης. Όπως είπε, ο ιταλικός καφές, ο εσπρέσο, είναι ο καλύτερος που υπάρχει ενώ, αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι τείνει να ξεπεράσει ως προς την ποιότητα την Ιταλία. «Οι Έλληνες είναι καλύτεροι ακόμα και από τους Ιταλούς, προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες, προχωρούν με σταθερά βήματα για να κατακτήσουν τον τομέα πανευρωπαϊκά», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο στην τρέχουσα συγκυρία παρουσίασε στον σύντομο θεσμικό χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Γιάννος Β. Μπενόπουλος, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ. O πρόεδρος της Ένωσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρόταξε το πάγιο αίτημα για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Είπε ακόμη ότι η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, ιδιαίτερα για τον κόσμο της εστίασης, καθώς σταμάτησε στην πράξη η λειτουργία όλη της προμηθευτικής αλυσίδας. «Οι επιχειρήσεις καφέ έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό και πλέον είναι εκτεθειμένες σε επενδύσεις που δεν αποδίδουν», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το μήνυμα του Sasa Sestic ενός εκ των πιο γνωστών barista παγκοσμίως, Founder & Director του Ona coffee and Project Origin στην Αυστραλία, ο οποίος είπε πως «η κρίση φέρνει ευκαιρίες και εμείς πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο». Τόνισε ακόμα ότι θα πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα αυτό το διάστημα που ο φόβος και η αβεβαιότητα είναι παντού γύρω μας: πρώτον να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε μια ενδοσκόπηση, απαντώντας στα “γιατί” που μας απασχολούν και δεύτερον να βρούμε ανθρώπους που να μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις και όνειρα με εμάς. «Χωρίς ομάδα δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα» κατέληξε.

Η φετινή Τελετή Απονομής διεξήχθη ως LiveOn Hybrid Event στην διεύθυνση coba.liveon.tech και μεταδόθηκε μέσα από την LiveOn, την καινοτόμο, ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP, επιτρέποντας σε μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από την άνεση και την ασφάλεια του προσωπικού τους χώρου. Κατά την διάρκεια της, τεσσάρων και πλέον ωρών, έγιναν δεκαπέντε ζωντανές συνδέσεις και μεταδόθηκαν τριάντα και πλέον μαγνητοσκοπημένες μίνι-συνεντεύξεις και δηλώσεις εκπροσώπων βραβευόμενων εταιρειών, από δέκα διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αιθιοπία, Αυστραλία, Αμερική κλπ). Τέλος, στο κλείσιμο της ημέρας, διεξήχθη με απολύτως ηλεκτρονικό τρόπο και η κλήρωση των έντεκα νικητών του ειδικού διαγωνισμού που έτρεξε στα social media της διοργάνωσης.

Τα Coffee Business Awards 2020 διοργανώθηκαν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Καφέ (Σ.Ε.Ε.Κ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Ελληνο-Iταλικού Eπιμελητηρίου Aθήνας.

Info
coffeebusiness.ethosawards.eu