Ρομαντικό δείπνο στο σπίτι: τα μυστικά για να το πετύχετε

deipno-fagito-romantiko
ΤΡΙΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Είτε έχετε όρεξη για ρομαντισμούς, είτε θέλετε να ετοιμάσετε κάτι ιδιαίτερο για τη γιορτή των ερωτευμένων, ένα ρομαντικό δείπνο δεν «χάνει» ποτέ. Με κλειστά εστιατόρια, τα πράγματα μπορεί να δυσκολεύουν, αλλά γιατί να μην προσπαθήσετε να φέρετε την ατμόσφαιρά τους στο σπίτι σας; Τα παρακάτω tips θα βοηθήσουν.

Μην επικεντρωθείτε σε πολυτέλειες
Αν η πολυτέλεια δεν ήταν μέχρι τώρα στη ζωή και τα ραντεβού σας, δεν χρειάζεται να σας απασχολήσει τώρα. Μην επιδοθείτε σε γκουρμέ συνταγές και πράγματα που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει για να τον/την εντυπωσιάσετε. Καμιά φορά, τα απλά αρκούν: δοκιμάστε ένα απλό αγαπημένο φαγητό, λίγο καλό κρασί και ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι και δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω.

Αξιοποιήστε (αν χρειαστεί) τα ντελίβερι εστιατορίων
Αν, πάλι, τα πολυτελή δείπνα ήταν μέρος των συνηθειών σας ως ζευγάρι και τα απολαμβάνετε, μπορείτε να αποπειραθείτε να τα μεταφέρετε στο σαλόνι σας. Κι αν η μαγειρική δεν είναι το δυνατό σας σημείο, τα ντελίβερι από τα αγαπημένα σας εστιατόρια θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Συνδυάστε τυρί με κρασί
Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι ένα ρομαντικό δείπνο χρειάζεται κι ένα καλό κρασί. Όχι απαραίτητα ακριβό, αλλά ποιοτικό, για το δικό σας budget –η κάβα της γειτονιάς σας θα σας βοηθήσει. Αν το συνδυάσετε με ένα πλατό τυριών πριν το γεύμα, θα ανεβάσετε κατά πολύ το επίπεδο γεύσεων. Πάρτε ιδέες από εδώ.

Κάντε έξυπνες επιλογές
Το γεύμα συνολικά, καλό θα ήταν να είναι ελαφρύ, ούτως ώστε να μην σας βαρύνει και σας χαλάσει τη διάθεση και τη βραδιά. Ψητά λαχανικά με θαλασσινά, σολομός με λαχανικά είναι εξαιρετικές αφροδισιακές επιλογές. Αν ωστόσο προτιμάτε κρέας, επιλέξτε κάτι με λίγα λιπαρά και συνοδεύστε το με λαχανικά.

Μην ξεχνάτε τη σοκολάτα
Ρομαντικό δείπνο χωρίς σοκολάτα δεν γίνεται, κι όταν έρχεται στο τέλος δίνει τον πιο γλυκό επίλογο. Η καλύτερη επιλογή είναι το fondue, όπου μπορείτε να βουτάτε κομμάτια φρούτων σε ρευστή σοκολάτα. Οτιδήποτε, όμως, σοκολατένιο, από ένα σοκολατάκι μέχρι μια μους σοκολάτας, παραμένει ιδανικά.

Σε κάθε περίπτωση, το βασικό που πρέπει να έχετε υπ’ όψιν είναι ότι το δείπνο έχει στόχο να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί, κάνοντας κάτι ξεχωριστό, στο οποίο επενδύσατε τον χρόνο και τον κόπο σας. Μπορεί να μην είναι βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία, αλλά είναι το δικό σας δείπνο και είναι στο χέρι σας να το κάνετε μοναδικό και αξέχαστο.