Το The Clumsies θα κάνει το υπόλοιπο του lockdown πιο γευστικό

the-clumsies
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Νέες γεύσεις με υπογραφή του σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου είναι διαθέσιμες για ντελίβερι και take away από το The Clumsies και υπόσχονται να μας σώσουν από τα σπιτικά νερόβραστα μακαρόνια που τρώμε μέρα παρά μέρα.

Το αγαπημένο στέκι της Αθήνας, The Clumsies, που ταυτόχρονα είναι και ένα από τα World's 50 Best Bars, και ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια comfort γαστρονομική κουλτούρα που απογειώνει το bar food μέσα από μια πλήρως ανανεωμένη κάρτα, που μπορεί να φτάσει μέχρι και το σπίτι μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από Δευτέρα 1/2 και καθημερινά 11:00 - 23:00 θα μπορούμε να απολαύσουμε το νέο μενού, ειδικά διαμορφωμένο για ντελίβερι και take away, από το The Clumsies και μέσα από τις πλατφόρμες Wolt & efood, στην άνεση του καναπέ και της τραπεζαρίας μας, χωρίς κόπο.

Η κεντρική φιλοσοφία του νέου μενού κινείται γύρω από ένα παγκόσμιο food trend που θέλει το φαγητό να έχει comfort και sustainable χαρακτήρα με χορταστικές μερίδες και healthy προσανατολισμό στη λογική bowl food. Αυτό μεταφράζεται σε γευστικές προτάσεις με υψηλή θρεπτική αξία, χωρίς γλουτένη και πολλές vegetarian επιλογές, βασισμένες σε εγχώριες και επιλεγμένες διεθνείς πρώτες ύλες που συμπληρώνουν ιδανικά την εμπνευσμένη cocktails & spirits list του The Clumsies.

Το all day menu χαρακτηρίζεται από διεθνείς αναφορές με finger food και snacks σε πρώτο πλάνο, όπως τα mini burgers, τα mini tacos και τα baos, ενώ δεν λείπουν και οι παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με πολλαπλές ερμηνείες και μια σύγχρονη εκτέλεση όπως τα σουτζουκάκια ταρτάρ.

Στα Bowl θα βρείτε διάφορες επιλογές, από μπολ αβοκάντο με τοματίνια, ρόκα, μανιτάρια και ζυμωτό ψωμί μέχρι πικάντικο μπολ με αυγά scrambled και λουκάνικο πάπρικας, αλλά οι επιλογές συνεχίζονται και με κοτομπουκιές μκε καλαμπόκι, σαλάτα με ψητά παντζάρια με πέστο με καρύδι και αμύγδαλο και κρέμα στραγγιστού γιαουρτιού, Clumsies παστίτσιο με μοσχαρίσια ουρά και πολλές ακόμη νοστιμιές.

Την ίδια στιγμή το brunch menu, το οποίο θα είναι διαθέσιμο καθημερινά μέχρι τις 18:00, προβάλλει με all time classic και ιδιαιτέρως πληθωρικά πιάτα, ενώ τις Κυριακές θα ενισχύεται με τρεις επιπλέον pop-up γευστικές προτάσεις.

Εξίσου θελκτικά και τα επιδόρπια της καινούριας κάρτας, τα οποία επιμελείται ο pastry chef Σπύρος Αρτελάρης με επιλογές από την παγκόσμια γαστρονομία, οι οποίες κλείνουν το μάτι στην ελληνική παράδοση και ισορροπούν ανάμεσα στην πλούσια γεύση και τη healthy φιλοσοφία όλου του μενού. Στα must taste η πάβλοβα με κρέμα από ελληνικό γιαούρτι, λευκή σοκολάτα, μούρα, ελληνικό μέλι και τραγανή μαρέγκα.

Όπως φαίνεται, το υπόλοιπο της καραντίνας αναμένεται χορταστικό.

Info
The Clumsies
Πραξιτέλους 30, 105 61
Αθήνα