Πώς πραγματοποιούνται τα ΒορΟινά εν μέσω πανδημίας;

krasi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Διεξάγονται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2005, φέτος, όμως, προσαρμόζονται στις συνθήκες πανδημίας και δίνουν το «παρών» αλλιώς.

Είναι αγαπημένος και αναμενόμενος θεσμός, η εκδήλωση «ΒορΟινά» στην Αθήνα να ανοίγει οινικά την κάθε χρονιά γύρω από την 1η Φεβρουαρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών. Έτσι ξεκίνησαν τα ΒορΟινά και πραγματοποιούνται ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια, μαζί με πλήθος άλλων μικρότερων εκδηλώσεων οινογευσίας να τα πλαισιώνουν, masterclasses, wine & dine προτάσεις, θεματικές γευσιγνωσίες και πολλά ακόμη.

Πρόκειται για μια ουσιαστική γιορτή κρασιού που αναδεικνύει τον αμπελοοινικό πλούτο της Βόρειας Ελλάδας και τη συλλογικότητα της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», αφού τα ΒορΟινά είναι η δική τους οινική εκδήλωση και ο δικός τους ακρογωνιαίος λίθος στη διάδοση της οινικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

Φέτος, ο δημοφιλής θεσμός θα πραγματοποιηθεί λίγο διαφορετικά, λόγω των συνθηκών, διαδικτυακά, διατηρώντας ωστόσο τη λαχτάρα να γνωρίσουμε, να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε τα σπουδαία κρασιά και τα εξαιρετικά αμπελοοινικά αποστάγματα των κορυφαίων οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας.

Στην ενότητα ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ θα βρείτε τις οινικές, δράσεις που προτείνονται για όλο τον Φεβρουάριο του 2021, εν μέσω πανδημίας, από κουίζ, μέχρι ραδιοφωνικά ακούσματα, συνεντεύξεις οινοποιών, αλλά και Άγιο Βαλεντίνο, ώστε να συμμετάσχετε κι εσείς σε αυτή τη γιορτή και να κερδίσετε φιάλες κρασιού για να απολαύσετε στο σπίτι,

Info
www.voroina.gr