Οι βασικοί συνδυασμοί φαγητού κρασιού για ερωτικό δείπνο στο σπίτι

streidia-thalassina-krasi
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ερωτικό δείπνο χωρίς κρασί δεν γίνεται. Κι αφού όλα θα περάσουν φέτος από τα χέρια σας, κάντε τους σωστούς συνδυασμούς για το τέλειο γευστικό και αφροδισιακό αποτέλεσμα.

Στρείδια και Chardonnay
Εντάξει, ίσως να έχει ακυρωθεί από πολλούς η έννοια των αφροδισιακών τροφών, αλλά η σύνδεση που έχουμε κάνει στο μυαλό μας με τα στρείδια, τα καθιερώνει σε ένα τέτοιο γεύμα –συν του ότι είναι ένα εύκολο ορεκτικό. Βεβαιωθείτε ότι θα τα προμηθευτείτε φρέσκα από τον τοπικό σας ψαρά και συνδυάστε τα με ένα καλό, δροσερό Chardonnay, το οποίο βγάζει αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων που θα «δέσουν» απόλυτα με τα στρείδια και τις όξινες σάλτσες τους.

Κρεατικά μπρεζέ με Cabernet Sauvignon
Το κρέας είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα comfort food, πόσο μάλλον όταν είναι ζεστό και τρυφερό. Σε αυτή την περίπτωση, ένα Cabernet Sauvigon θα ταιριάξει ιδανικά, αφού οι σκούρες φρουτώδεις νότες του αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό με τέτοιους είδους κόκκινο κρέας, σιγομαγειρεμένο που λιώνει στο στόμα.  

Κρεμώδη ζυμαρικά με Pinot Grigio
Είτε πρόκειται για νουντλς, είτε για άλλα ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα και μεταξένια υφή, ένα Pinot Grigio θα ταιριάξει ιδανικά. Μην φοβηθείτε τα θαλασσινά στη σάλτσα σας! Ο συνδυασμός παραμένει ίδιος.

Σολομός και Pinot Noir
Αν είστε πιο… ανοργάνωτοι και φτιάξετε δείπνο την τελευταία στιγμή, ο σολομός είναι μια καλή επιλογή, που μπορείτε να τον απολαύσετε ακόμη και ωμό, με συνοδεία λίγου ρυζιού, κινόα ή πολέντα και σαλάτα. Ένα τέτοιο πιάτο θα ταιριάζει με ένα τολμηρό Pinot Noir με έντονες φρουτώδεις νότες.

Επιδόρπιο και Moscato
Το Moscato είναι η τέλεια επιλογή για να κλείσετε ένα ρομαντικό δείπνο, συνδυάζοντάς το με επιδόρπιο. Αν το ταίρι σας δεν είναι πολύ του… γλυκού, μπορείτε να το προσφέρετε με τυριά, όπως μπρι, κρεμώδες μπλε τυρί, παλαιωμένο κατσικίσιο, αποξηραμένα σύκα, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Όταν πρόκειται για Moscato, μην ξεχνάτε ότι το τυρί σας πρέπει να έχει έντονη γεύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να το συνδυάσετε με παγωτό βανίλια και φρέσκα φρούτα, με τρουφάκια ή μους σοκολάτας.