Σουβλάκι με χαρούπι έρχεται από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

sef-mpaksebanis
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης φέρνει το χαρούπι στο προσκήνιο, ίσως με τον πιο μοναδικό τρόπο.

Όσοι μένουν στην περιοχή του Χαϊδαρίου θα έχουν την τύχη να είναι από τους πρώτους που θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σύντομα το νέο ιδιαίτερο σουβλάκι που δημιουργεί ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, με μοναδική πίτα από χαρούπι.

Ο σεφ έχει χρησιμοποιήσει πολύ το χαρούπι τα προηγούμενα χρόνια σε πίτες, ψωμί, γλυκά και άλλες συνταγές, αλλά αυτή τη φορά, δημιουργεί τη δική του χαρουποσουβλακόπιτα, την οποία και θα γεμίσει με ιδιαίτερες γεύσεις,που αγάπησε από παιδί, αλλά και γεύσεις από τα ταξίδια του.

Αυτές οι ιδιαίτερες πίτες ψήνονται στο σάτζι, ένα καμπυλωτό θερμαινόμενο μέταλλο, χωρίς ίχνος λαδιού και στη συνέχεια μετατρέπονται σε σουβλάκια σε διάφορες παραλλαγές, όπως Συρίας με φαλάφελ, ταμπουλέ, αρωματικό γιαούρτι με ταχίνι, μαρούλι, ντομάτα και τις πινελιές του σεφ, Μεξικού με πανσέτα χοιρινή, σάλτσα ντομάτα, πιπεριά, καλαμπόκι, μαρούλι και λιωμένο τυρί, Κωνσταντινούπολης με κοκορέτσι ψημένο σε σχίνο με ντομάτα κρεμμύδι, πάπρικα κ.ά. Στο μενού θα βρείτε, βέβαια, και άλλες επιλογές, όπως και προϊόντα παραγόμενα από χαρουπάλευρο, όπως μυζηθροπιτάκια χαρουπιού γλυκά και αλμυρά, χορτοπιτάκια χαρουπιού, σαρικόπιτες με χόρτα, ντάκος χαρουπιού και πολά άλλα. 

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο σεφ, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι ελληνικά, το ίδιο και τα κρέατα, το γιαούρτι αληθινό κι όχι ιμιτασιόν «έδεσμα» και οι πατάτες φρέσκες κομμένες στο χέρι με τον φλοιό τους.

Το νέο εστιατόριο θα ονομάζεται –τι άλλο- «Η Χαρουπιά» και θα πραγματοποιεί παραγγελίες από τις 22/2 και σε πρώτη φάση θα εξυπηρετεί μόνο την περιοχή του Χαϊδαρίου και το Άνω Λιούμη.

Info
Η Χαρουπιά
Ηπείρου 12, Χαϊδάρι
2105311616