Poncho: αυθεντικά τάκος στο χέρι ή στο σπίτι

poncho-tacos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Έχετε λιγούρα για τάκος; Έχουμε τη λύση: νέα taqueria στο κέντρο της Αθήνας με τάκος από την… πηγή.

Το Μεξικό μπορεί να είναι ένα μακρινό, άπιαστο όνειρο στην τρέχουσα φάση, η κουζίνα του, όμως, είναι πολύ χειροπιαστή και το Poncho είναι άλλο ένα μέρος στην Αθήνα που την υπηρετεί πιστά και τη φέρνει στην πόρτα μας.

Η νέα taqueria βρίσκεται στην Πλατεία Καρύτση και αποτελεί το εγχείρημα δυο φίλων, του Φάνη Κλήσσα και του Μεξικανού Alfonso Álvarez aka Poncho. oι οποίοι την άνοιξαν λίγο πριν το lockdown, και τώρα εξυπηρετούν με ντελίβερι και takeaway όλους αυτούς που θέλουν λίγο άρωμα από τορτίγια και Μεξικό στο πιάτο τους. Ο Ponchó, συγκεκριμένα, εκτός από ιδιοκτήτης και δημιουργός των συνταγών, όπως τις έμαθε στην γενέτειρά του το Μεξικό, είναι καθημερινά μπροστά στην πλάκα και ετοιμάζει τις παραγγελίες σας, κερδίζοντας συνεχώς τη φήμη για τα πιο αυθεντικά tacos και quesadillas, με τορτίγιες χωρίς αλεύρι, αποκλειστικά από καλαμπόκι, που ανοίγονται σε μια αυτοσχέδια πρέσα. Όπως οι τορτίγιες, σπιτικά και χειροποίητα είναι τα πάντα, από τις σάλτσες, μέχρι τις μαρινάδες και τον μεξικάνικο «γύρο», γι’ αυτό και άλλωστε αποτελεί εγγύηση αυθεντικότητας.  

Στο μενού του θα βρείτε Τaco al pastor με χοιρινό μαριναρισμένο σε παραδοσιακά, μεξικάνικα μπαχαρικά, slice ανανά, κόλιανδρο φρέσκο και κρεμμύδι ψιλοκομμένο, Τaco hongos με μανιτάρια, μπαχαρικά και μαϊντανό, Τaco hongos al pastor με μανιτάρια μαριναρισμένα σε παραδοσιακά, μεξικάνικα μπαχαρικά, slice ανανά, κόλιανδρο φρέσκο και κρεμμύδι ψιλοκομμένο, Quesadilla al pastor με χοιρινό μαριναρισμένο σε παραδοσιακά, μεξικάνικα μπαχαρικά, slice ανανά, κόλιανδρο φρέσκο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πουρέ μαύρων φασολιών και pico de gallo και άλλες επιλογές, με τις χορτοφαγικές να είναι επιμέλεια του Φάνη Κλήσσα, o οποίος είναι και ο ίδιος vegan. Στις σάλτσες του θα βρείτε την αρωματική salsa verde με αβοκάντο και κόλιανδρο, την πιο καυτερή με πιπεριές chipotle και την υπέρτατα καυτερή με πιπεριές habanero.

Το Poncho μπορεί να φέρει τις μεξικάνικες λιχουδιές του στο σπίτι σας μέσω των δημοφιλών πλατφορμών για παραγγελίες ή αν βρεθείτε στα λημέρια του, να τις απολαύσετε στο χέρι.

Info
Πλατεία Γεωργίου Καρύτση 10, Αθήνα
210 3317538