Αυτή είναι η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου: θα την δοκιμάζατε;
Έχετε δακρύσει επειδή έπεσε λίγο τσίλι παραπάνω στο φαγητό σας; Κάηκε ο λαιμός σας όταν πρωτοδοκιμάσατε jalapenos; Πολλαπλασιάστε όλα αυτά επί μερικές εκατοντάδες φορές και θα καταλάβετε τι αίσθηση αφήνει η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου, η Carolina Reaper.
Από τον Νοέμβριο του 2013 καταλαμβάνει τη δική της θέση στο Βιβλίο Guinness ως η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου σύμφωνα με την κλίμακα Scoville, που χρησιμοποιείται για να δείξει πόσο καυτερή είναι μια τροφή και κυμαίνεται από 0 μέχρι 2.200.000. Ο λόγος για την πιπεριά Carolina Reaper, η οποία μετρά 2,200,000 SHU στην κλίμακα και μέχρι σήμερα είναι η μοναδική πιπεριά που κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της και να ανανεώσει τον τίτλο της ως η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου το 2017.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά καυτερή πιπεριά που αναπτύχθηκε από τον καλλιεργητή Ed Currie και το 2013 μετρούσε ήδη 7 γενιές. Ο Ed δημιούργησε την ποικιλία αυτής της πιπεριάς μπλέκοντας μια Pakistani Naga με μια κόκκινη Habanero από το νησί st. Vincent στις δυτικές Ινδίες. Καλλιεργήθηκε στη Νότια Καρολίνα και ξεπέρασε τις 2,2 εκατομμύρια μονάδες στην κλίμακα (με μέσο όρο 1,641,000 SHU, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Winthrop.
Χρησιμοποιείται συχνά ως αποξηραμένη σκόνη, αλλά και ως σάλτσα, σε πολύ μικρές ποσότητες γιατί όπως καταλαβαίνετε, ακόμη και λίγοι κόκκοι μπορεί να είναι αρκετοί…
Ταιριάζει πολύ σε ταϊλανδέζικο, σε σούπες και ζωμούς, αλλά και σε chili. Εσείς θα τη δοκιμάζατε;