Από πού παραγγέλνουμε ψητά για την Τσικνοπέμπτη

psita-tsiknopempti
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Αν δεν έχετε ψησταριά και αυλή για να το ζήσετε στο έπακρο, το next best thing της Τσικνοπέμπτης εν μέσω lockdown είναι να παραγγείλετε τα ψητά σας από τους καλύτερους. Ιδού οι προτάσεις μας.

Τριγύρο απ' όλα, Γαλάτσι
Το «αδερφάκι» της «Αυλής του Ζήκου» είναι εγγύηση στα κρεατικά στο Γαλάτσι. Παϊδάκια, μπριζολάκια, πανσέτα, γύρος χοιρινό, γύρος κοτόπουλο, κεμπάπ, τυλιχτά σουβλάκια… Απ’ όλα έχει ο «μπαξές» για να μην σας λείψει τίποτα από το σημερινό τσιμπούσι. Συνδυάστε τα με τις πολλαπλές επιλογές σε σαλάτα και ορεκτικά, όπου θα βρείτε και τηγανητές πατάτες σε διάφορες εκδοχές, και ζήστε την Τσικνοπέμπτη παραδοσιακά στο σπίτι σας. Info: Λ. Βεΐκου 83, 210 2221212.

Μπριζολάδικο ο Τέλης, Ψυρρή
Ο ξακουστός Τέλης φημίζεται για τα μπριζολάκια του σε ολόκληρη την Αθήνα και αν και οι επιλογές του στα ψητά δεν είναι πολλές (μπριζολάκια χοιρινά, φιλέτο χοιρινό), εγγυάται ποιότητα. Στο μενού του θα βρείτε και φέτα λαδορίγανη, πατάτες τηγανητές και τζατζίκι για να μην τα φάτε «ξεροσφύρι», όλα σε οικονομικές τιμές. Info: Ευρυπίδου 86 και Επίκουρου 20, Ψυρρή, 210 3249582.

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας, σε όλη την Αθήνα
Με καταστήματα σε Χαλάνδρι, Πατήσια, Σύνταγμα, Κηφισιά, ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας υπόσχεται να σας ετοιμάσει την τέλεια Τσικνοπέμπτη μέσα από ένα πλούσιο μενού με χοιρινά μπριζολάκια, κοτόπουλο φιλέτο σχάρας, ρουμελιώτικο, σαντορινιό, μοσχαρίσιο φιλέτο, μπιφτέκι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Μην παραλείψετε τα λαχταριστά ορεκτικά, όπως κολοκυθοκεφτέδες, πιτάκια, τριλογία μανιταριών σχάρας, κεφτεδάκια και δεν συμμαζεύεται. Info: http://www.tzitzikasmermigas.gr/

Ο Μπακαλόγατος, Κυψέλη
Στη Φωκίωνος Νέγρη, ο Μπακαλόγατος έχει καταγωγή από την Κάσο –και αδυναμία σε τοπικές συνταγές- ενώ μετρά 23 χρόνια λειτουργίας στην περιοχή. Στο μενού του θα βρείτε όλη την ελληνική κουζίνα και για την περίσταση της Τσικνοπέμπτης, δεν λείπουν οι τηγανιές με κοτόπουλο, ψαρονέφρι, συκωταριά, ούτε και τα ψητά σχάρας, με κοτόπουλο γεμιστό, μπιφτέκι σχάρας, συκώτι μοσχαρίσιο, ψαρονέφρι, σπαλομπριζόλα κ.ο.κ. Info: Φωκίωνος Νέγρη 72, Κυψέλη, 210 8216598.

Vegan Beat, Μοναστηράκι
Επειδή και οι χορτοφάγοι και vegan έχουν ψυχή και θέλουν να απολαύσουν κι αυτοί τα cruelty-free ψητά τους, υπάρχουν και πιο «πράσινες» επιλογές. Το Vegan Beat στο Μοναστηράκι ψήνει γύρο από μανιτάρι πλευρώτους, φτιάχνει αραβική πίτα με κιμά σόγιας, vegan μαγιονέζα, κρεμμύδι, χούμους και BBQ sauce, προτείνει εναλλακτικό μπέργκερ με μπιφτέκι από γλυκοπατάτα, φασόλια μαυρομάτικα και καστανό ρύζι και μεταφράζει την Τσικνοπέμπτη σε μια διαφορετική γιορτή με σεβασμό και αγάπη προς τα ζώα. Info: Περικλέους 56, Αθήνα, 210 3213009.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ