4 προτάσεις για το ντελίβερι της Καθαράς Δευτέρας

megali-bretannia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Μετά την Τσικνοπέμπτη, ετοιμαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα την οποία θα γιορτάσουμε και πάλι «ντελιβεράτα», όσοι δεν αξιωθήκαμε να μάθουμε να φτιάχνουμε ταραμοσαλάτα και καλαμαράκια τηγανητά.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Σύνταγμα
Οι σεφ του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία επιμελούνται μία από τις πιο γνωστές γαστρονομικές παραδόσεις της ελληνικής κληρονομιάς και παρουσιάζουν ένα αυθεντικό μενού για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, που μπορείτε να απολαύσετε στο σπίτι σας. Το μενού περιλαμβάνει μία συλλογή από νηστίσιμα παραδοσιακά πιάτα όπως ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, χταπόδι ξιδάτο, σαλάτα φακές με σάλτσα από εσπεριδοειδή, σουπιές με σπανάκι καθώς και πιλάφι με γαρίδες και μύδια. Ανάμεσα στα εδέσματα, βρίσκεται και η παραδοσιακή λαγάνα, τυλιγμένη στην αυθεντική λινή πετσέτα με το κεντημένο οικόσημο του ξενοδοχείου, αλλά και επιδόρπιο κέικ ταχίνι με φρούτα confit, μαρμελάδα πορτοκάλι και μπίτερ σοκολάτα. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να καλείτε καθημερινά από τις 11.00 έως τις 19.00. Info: Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Σύνταγμα, 210 3330748.

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου, σε όλη την Αθήνα
Με εστιατόρια σε όλη την Αθήνα από τη Νέα Ερυθραία μέχρι τη Γλυφάδα, το Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου υπόσχεται να φροντίσει το καθαροδευτεριάτικο τραπέζι σας με την καλύτερη ποιότητα. Καλαμάρι, σουπιές, θράψαλο, γαρίδες, καραβίδες, μύδια, όλα παίζουν αν θέλετε να δώσετε έμφαση στα θαλασσινά αυτή την ημέρα με τη συνοδεία πάντα ταραμοσαλάτας και λαγάνας. Info: https://www.barbounaki.gr/el/order-now

Ψαράκια και θαλασσινά, σε όλη την Αθήνα
Αν βρίσκεστε κοντά σε Βάρκιζα, Γλυφάδα, Χαλάνδρι ή Κηφισιά, τα εστιατόρια Ψαράκια και Θαλασσινά είναι μια καλή επιλογή για να παραγγείλετε τα νηστίσιμα θαλασσινά σας, όπως γαρίδες, σχάρας, καλαμαράκια τηγανητά και λιαστό χταπόδι και να τα συνδυάσετε με ταραμοσαλάτα με τορτίγιες, παντζάρια και μια περιποιημένη πράσινη σαλάτα. Info: www.psarakiakaithalassina.gr

Aleria, Μεταξουργείο
Ένα Meze Menu ετοιμάζει ο σεφ Γκίκας Ξενάκης εν όψει της Καθαρής Δευτέρας, παράλληλα με το Aleria Weekend Menu αυτής της εβδομάδας, το οποίο περιλαμβάνει λαχταριστούς μεζέδες που συνηθίζουμε να έχουμε στο τραπέζι αυτή την ημέρα, κάποιοι από αυτούς και λίγο δημιουργικά «πειραγμένοι» από τον σεφ και την ομάδα του. Μαζί με την παραδοσιακή λαγάνα φτάνουν ντολμαδάκια, χταποδάκι, φάβα, ταραμοσαλάτα και διάφορα άλλα, που συνοδεύονται από την εμφιαλωμένη τσικουδιά 35Ν υψηλής ποιότητας, από τα καλύτερα σταφύλια ποικιλίας  Syrah στην Κρήτη. Το μενού είναι φτιαγμένο για δύο άτομα και παραδίδεται από το Σάββατο μέχρι και την Καθαρή Δευτέρα, για να το απολαύσετε όποια ημέρα θέλετε, χωρίς δέσμευση. Τα μενού του Αleria αποστέλλονται εντός Αττικής ή είναι διαθέσιμα για παραλαβή κατόπιν παραγγελίας. Info: Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 2105222633, www.aleria.gr.