Vegan, νηστίσιμο ντελίβερι: 3 αγαπημένες προτάσεις

mpiftekia-laxanikon
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η νηστεία της Σαρακοστής είναι τα τελευταία χρόνια πιο νόστιμη από ποτέ. Κι αυτό γιατί τα vegan εστιατόρια πληθαίνουν, πειραματίζονται κι έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο να προσελκύουν τους πάντες -αρκεί να πεινάνε. Δείτε τα αγαπημένα μας και παραγγείλτε άφοβα, νηστεύοντες, vegan και μη.

Peas Vegan and Raw Food, Κουκάκι
Αν βρίσκεστε κοντά στο Κουκάκι, το Peas είναι μια ιδανική επιλογή με το πολύ επιτυχημένο μότο «Give Peas A Chance». Στο μενού του θα βρείτε μπέργκερ με λευκά μανιτάρια σβησμένα σε σάλτσα σόγιας μια mix μπαχαρικών, που είναι και ανάμεσα στα δημοφιλέστερα πιάτα, όπως και διάφορα άλλα μπέργκερ και πίτες με γύρο μανιταριών, αλμυρές τάρτες, σαλάτες, Buddha bowl και σκεπαστές. Κι αν θέλετε επιδόρπιο, η ωμοφαγική τάρτα λεμονιού είναι από τις πιο λαχταριστές, όπως και η αβοκαντίνα με μους αβοκάντο-κακάο σε βάση ξηρών καρπών και ξύσμα πορτοκαλιού. Info: Φαλήρου 40, Κουκάκι, 210 9218875.

Γη, Γλυφάδα
Στα νότια προάστια, η Γη είναι από τα πιο ξακουστά vegan εστιατόρια με μενού που λιγουρεύονται ακόμη κι όσοι καταναλώνουν κρέας και ζωικά. Σούπες βελουτέ θα βρείτε σε κρύες και ζεστές εκδοχές, ενώ υπάρχουν διαφορετικά bowls όπως κινόα, καραμελωμένα μανιτάρια, σπανάκι, κρέμα κάσιους, λάδι τρούφας, φιστίκια ή jack fruit bowl με μπιφτεκάκια από jackfruit, κινόα, ψητά λαχανικά, ξινολάχανο, σπιτική BBQ sauce, μεταξύ άλλων. Wraps, τάρτες, μπέργκερ, σάντουιτς, chia bowls, γλυκά και αλμυρά σνακ και φυσικά γλυκά, όπως cheese cake λεμόνι-τζίντζερ και snicker cream cake με σοκολάτα, κρέμα φιστίκι και καραμέλα φιστικιού, απ’ όλα έχει ο vegan μπαξές της Γλυφάδας. Info: Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 210 9648512.

Cookoomela Grill, Γκύζη
Έχετε όρεξη για σουβλάκι, αλλά νηστεύετε, είστε vegan ή το θέλετε τέλος πάντων πιο υγιεινό; Το Cookoomela Grill φτιάχνει ιδιαίτερα σουβλάκια με γύρο μανιταριών σε διάφορες εκδοχές, όπως επίσης και κεμπάπ με σουτζουκάκια από φακή, τόσο τυλιχτά όσο και σε μερίδες. Δεν σταματά, όμως, εκεί, αφού έχει και μπέργκερ με beyond meat μπιφτέκι που ούτε θα καταλάβετε τη διαφορά από το κρεατοφαγικό. Συνδυάστε με μια από τις σαλάτες του –μεταξύ των οποίων θα βρείτε και ντάκο με τυρί αμυγδάλου- και απολαύστε. Info: Καλλιγά 6, Γκύζη, 210 6450700.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ