Ο Gordon Ramsay κυκλοφόρησε το δικό του κρασί

ramsay-gordon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Με δικό του brand πλέον, ο διάσημος σεφ μπαίνει στον οινικό κόσμο επίσημα.

Έχτισε τη φήμη του μέσα από το τηλεοπτικό μαγειρικό σόου Hell’s Kitchen, ασκώντας αυστηρή κριτική στη μαγειρική των άλλων και έγινε διάσημος, διατηρώντας πλέον τη δική του αλυσίδα εστιατορίων με 16 αστέρια Michelin. Ο διάσημος σεφ, όμως, φαίνεται να μην σταματά πουθενά, αφού κάνει το επόμενο βήμα και το δικό του οινικό brand, Gordon Ramsay Signature Wines.

Το brand προέκυψε από τη συνεργασία του σεφ με τον οινοποιό και Master sommelier, Chris Miller, στα κελάρια Seabold στο Monterey της Καλιφόρνια, όπου και παράγεται το κρασί. Τα κρασιά αυτά θα μπορεί κάποιος να απολαύσει στα εστιατόρια του Ramsay ή αλλιώς να τα αγοράσει μόνο μέσω του GordonRamsay.wine.

Ο Ramsay συνεργάστηκε αρχικά με τον Miller το 2018 με στόχο τη δημιουργία υψηλής ποιότητας κρασιών, τα οποία θα συμπλήρωναν το φαγητό στα εστιατόριά του. Για το καθένα παράγονται μόνο μερικές εκατοντάδες κιβώτια, με συνολική παραγωγή να φτάνει περίπου τα 2 χιλιάδες. Τα σταφύλια από τα οποία παράγεται το κρασί προέρχονται από βιώσιμους και βιολογικούς αμπελώνες, είναι 100% vegan, με ελάχιστη παρέμβαση, δηλαδή με χρήση εγγενούς ζύμης, χωρίς προσαρμογές, με περιορισμένη χρήση βελανιδιάς, ελάχιστο έως καθόλου φιλτράρισμα και υπεύθυνη χρήση θείου στο ελάχιστο.

Ο σεφ, μάλιστα, πέρα από τις πληροφορίας για τη διαδικασία παραγωγής και τις γευστικές νότες των κρασιών, στο site του προσφέρει τουλάχιστον τρεις συνταγές που ταιριάζουν στο κάθε κρασί, με επιλογές από mac and cheese με τρούφα που ταιριάζει με Sauvignon Blanc, μέχρι μπριζόλα tomahawk που μπορεί να συνδυαστεί με Cabernet Sauvignon Reserve –μπορείτε, μάλιστα, να τις δοκιμάσετε ακόμη κι αν δεν αγοράσετε κάποιο κρασί.

Το κρασί, πάντως, δεν είναι το μόνο αλκοολούχο ποτό στην παραγωγή του οποίου έχει επιδοθεί ο Gordon Ramsay τελευταία. Τον Δεκέμβριο, ο διάσημος σεφ ανακοίνωσε το λανσάρισμα της δικής του σειράς hard seltzer (ανθρακούχο, αλκοολούχο νερό), με τίτλο… Hell’s Seltzer.