Μίμης νέο-τραντίσιοναλ: το σουβλάκι αλλιώς στο Παγκράτι

mimis-pagkrati
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Το αγαπημένο μας street food παίρνει άλλη διάσταση σε ένα νέο στέκι για σουβλάκι στο Παγκράτι, όπου η πίτα είναι χειροποίητη και η γέμιση ξεφεύγει από τον κλασικό «γύρο απ’ όλα».

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το σουβλάκι δεν θα το βαρεθούμε ποτέ. Ακόμη κι (ότ)αν περνάμε περιόδους κορεσμού, έπειτα επανερχόμαστε δυναμικά και το τιμάμε όπως του πρέπει. Κι επειδή ως σύνθεση είναι από μόνη της εμπνευσμένη, το εκτιμάμε ακόμη περισσότερο όταν είναι σπιτικό, χειροποίητο, ακόμη και λίγο «πειραγμένο», ξεφεύγοντας από τα κλασικά.

Αυτό συμβαίνει στο νέο στέκι για σουβλάκι στο Παγκράτι, το οποίο ακούει στο όνομα Μίμης νέο-τραντίσιοναλ και από την ονομασία του και μόνο παραπέμπει σε κάτι που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο. Πράγματι, το σουβλάκι με πίτα εδώ παίρνει άλλη διάσταση, γίνεται πιο προσεγμένο παραμένοντας street food και μας αλλάζει όλη την κοσμοθεωρία γύρω από το… πιτόγυρο.

Καταρχάς, οι πίτες του είναι χειροποίητες κι όχι ετοιματζίδικες, κάτι που αυτομάτως αλλάζει την αίσθηση στο τελικό αποτέλεσμα, αφού είναι πιο λεπτές και φτιάχνονται με αλεύρι λευκό, καλαμποκιού ή ολικής.

Η πίτα, όμως, δεν είναι η μόνη ιδιαιτερότητα. Η γέμιση στο σουβλάκι δεν περιέχει πατάτες –ίσως θα έχετε ακούσει και από πιο παραδοσιακούς σουβλατζήδες να λένε ότι το σωστό τυλιχτό είναι χωρίς πατάτα- και ο γύρος δίνει περισσότερες επιλογές, αφού μπορεί να είναι από πανσέτα, κοτόπουλο, αρνί ή μοσχάρι, πάντα χειροποίητος και διαλεχτός. Από εκεί και πέρα, οι συνδυασμοί «ξεφεύγουν» ακόμη περισσότερο από το «γύρο, κρεμμύδι, ντομάτα, πατάτα, τζατζίκι» και κινούνται σε άλλα επίπεδα.

Το πιο κοντινό που θα βρείτε στην κλασική εκδοχή είναι το τυλιχτό με πανσέτα, τζατζίκι, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι. Αν δεν είστε, όμως, και τόσο συντηρητικοί, θα ενθουσιαστείτε με επιλογές όπως πίτα με κοτόπουλο, αμύγδαλο, γιαούρτι και ντομάτα στα κάρβουνα, κεμπάπ κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης, vegan εκδοχή με παντζάρι, σελινόριζα, πλευρώτους και φουντούκι ή το νηστίσιμο σουβλάκι με γαρίδα, ταραμά και σαλάτα με ραπανάκια και ντοματίνια.  

Όσοι έχετε ήδη αγχωθεί με την έλλειψη πατάτας, να σας πούμε ότι φυσικά και μπορείτε να παραγγείλετε μερίδα ξεχωριστά ή να δοκιμάσετε να… απεξαρτηθείτε με τις επιλογές για σαλάτα που σας δίνει.

Κι αν θέλετε πράγματι να το πάτε ένα βήμα παραπέρα, ο «Μίμης» σας δίνει τη δυνατότητα να ταιριάξετε το σουβλάκι σας με κρασί ελληνικού αμπελώνα, μέσα από μια ντουζίνα και κάτι ετικέτες που προτείνει.

Και κάπως έτσι, ο Μίμης αλλάζει την εμπειρία στο σουβλάκι κι εμείς ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε.

Info
Μίμης νέο-τραντίσιοναλ
Ευφράνορος 10, Παγκράτι