5 αρώματα λουλουδιών που βρίσκουμε συνήθως στο κρασί

krasi-anthi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η άνοιξη βγαίνει και από το κρασί μας με 5 αρώματα λουλουδιών που συναντάμε συχνά. Οι ειδικοί του wineplus.gr τα ξεχωρίζουν και μας τα παρουσιάζουν.

Λευκά άνθη
Αρώματα λουλουδιών αμυγδαλιάς, ακακίας, γιασεμιού που συνήθως συνοδεύονται από αρώματα άγουρων φρούτων συναντάμε συχνά σε λευκά κρασιά. Είναι δώρο των ποικιλιών από τις οποίες προέρχονται. Παραδείγματα: Αθήρι, Pinot Gris, Sémillon.

Λουλούδια εσπεριδοειδών
Λεμονανθοί, άνθη πορτοκαλιάς κλπ. Φινετσάτο και ιδιαίτερα ευχάριστο, κολακευτικό άρωμα που απολαμβάνουμε να βρίσκουμε σε λευκά κρασιά. Παραδείγματα: Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Riesling.

Λεβάντα
Έντονο, ευχάριστο και επίσης εύκολα αναγνωρίσιμο το άρωμα της λεβάντας συναντάται σε ερυθρά κρασιά από αρκετές ξενικές ποικιλίες. Παραδείγματα: Grenache, Mourvedre, Sangiovese, Syrah, Tempranillo.

Τριαντάφυλλο
Έντονο και εύκολα αναγνωρίσιμο είναι σήμα κατατεθέν πολλών ποικιλιών, λευκών και ερυθρών. Παραδείγματα: η οικογένεια των Μοσχάτων, Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά και οι διεθνείς παίκτες: Gewürztraminer, Gamay, Grenache.

Βιολέτα
Το άρωμα του γνωστού λουλουδιού, το συναντάμε σε φινετσάτα, κομψά ερυθρά κρασιά και προέρχεται απευθείας από τις ποικιλίες τους. Παραδείγματα: Merlot, Mourvedre, Cabernet Sauvignon.

www.wineplus.gr