Πού θα βρούμε vegan και νηστίσιμο σουβλάκι;

vegan-soublaki
ΤΡΙΤΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ιδανικό για την εποχή για όσους νηστεύουν, αλλά και για όσους απέχουν σε μόνιμη βάση από τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, αλλά δεν παύουν να εκτιμούν ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στο παραδοσιακό σουβλάκι. Ο λόγος για το vegan σουβλάκι, το οποίο ευτυχώς μπορούμε να βρούμε σε διάφορα σημεία της πόλης και να είναι σούπερ απολαυστικό.

Μίμης νέο-τραντίσιοναλ, Παγκράτι
Η νέα πρόταση για σουβλάκι του Παγκρατίου μπορεί να μην είναι αμιγώς vegan, αλλά παρ’ όλ’ αυτά κάνει τη δική του πρόταση στο νηστίσιμο και plant-based σουβλάκι με παντζάρι, σελινόριζα, πλευρώτους και φουντούκι, σε μια γκουρμέ έκδοση του αγαπημένου street food. Αυτή την εποχή, όμως, έχει κι άλλες νηστίσιμες πίτες με γαρίδα, ταραμά και σαλάτα με ραπανάκια και ντοματίνια ή με χταπόδι. Info: Ευφράνορος 10, Παγκράτι.

Cookoomela Grill, Γκύζη
Στο Cookoomela Grill θα βρείτε μπόλικες vegan επιλογές σε street food γενικά, ενώ σε τυλιχτά οι επιλογές παραμένουν πολλές, εκλεκτές και… χρωματιστές, με γύρο μανιταριών σε διάφορους συνδυασμούς. Συγκεκριμένα, θα βρείτε πίτα κόκκινη με αβοκάντο, χειροποίητη φυτική μαγιονέζα, χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές, πίτα κίτρινη με αβοκάντο, χειροποίητη φυτική μαγιονέζα, μουστάρδα, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές, πίτα πράσινη και διαίτης με σάλτσα φρέσκων μυρωδικών, φυτικό τζατζίκι από βιολογικό γιαούρτι σόγιας και πολύχρωμη τραγανή σαλάτα, αλλά και πίτα καφέ και BBQ χειροποίητη BBQ sauce χωρίς ζάχαρη, χειροποίητη φυτική μαγιονέζα, χειροποίητο φυτικό cheddar, πολύχρωμη σαλάτα και πατάτες τηγανητές, πίτα κλασική λευκή, πίτα ροζ με sugar free ketchup παντζαριού, ροζ φυτική aioli sauce, τυρί κρέμα αμυγδάλου και πολύχρωμη τραγανή σαλάτα και τέλος πίτα κεμπάπ και κεμπάπ γιαουρτλού σε πίτα με σουτζουκάκια από φακή. Η πίτα rainbow supreme είναι από τα… δυνατά χαρτιά, πάντα με γύρο μανιταριών που αυτή τη φορά συνδυάζεται με πολύχρωμη τραγανή σαλάτα, τυρί αμυγδάλου, φυτική μαγιονέζα, αβοκάντο, φυτικό τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, μουστάρδα και πατάτες τηγανητές. Info: Καλλιγά 6, Γκύζη, 210 6450700.

Vegan Souvlaki, Άγιος Δημήτριος
Όνομα και πράγμα στα νότια προάστια, το Vegan Souvlaki προτείνει κεμπάπ πίτα από πρωτεΐνη αρακά, κόκκινα φασόλια και ηλιόσπορο, ενώ το πάει κι ένα βήμα παραπέρα με κοτομπέικον πίτα, με καλαμάκι από φιλέτο σόγιας και μπέικον από σέιταν, στα οποία μπορείτε να προσθέσετε υλικά της επιλογής σας. Μπορείτε, επίσης, να βρείτε και σκέτο καλαμάκι σόγιας χωρίς γλουτένη, κεμπάπ ή κοτομπέικον και να τα συνδυάσετε με πατάτες τηγανητές και τζατζίκι από βιολογικό γάλα σόγιας ή τυροκαυτερή από βούτυρο καρύδας και άμυλο πατάτας. Info: Αϊδινίου 9, Άγιος Δημήτριος, 210 9764555.

Vegan Beat, Μοναστηράκι
Vegan φιλοσοφίας στο κέντρο της Αθήνας, το Vegan Beat προτείνει Space Gyro με μανιτάρι πλευρώτους και τα υλικά της επιλογής σας σε μια λαχταριστή πίτα, αλλά και Gyros Burger με γύρο από μανιτάρι πλευρώτους, λάχανο λευκό και μοβ, καραμελωμένο κρεμμύδι, τυρί cheddar, BBQ sauce και μαγιονέζα. Κι αν σας αρέσουν οι ανατολίτικες γεύσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε και το Lahma union, που είναι αραβική πίτα με κιμά σόγιας, κρεμμύδι, μαγιονέζα vegan, χούμους και BBQ sauce. Info: Περικλέους 56, Αθήνα, 210 3213009.