Πώς θα ήταν το μπέργκερ ενός σεφ με αστέρια Michelin;

waldorf-astoria
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ, το ξενοδοχείο Waldorf Astoria στο Άμστερνταμ σας λύνει την απορία.

Ένα ξενοδοχείο της τάξης του Waldorf Astoria στο Άμστερνταμ, του οποίου η τιμή διαμονής ξεκινά από τα σχεδόν 700 ευρώ και στο εστιατόριό του απασχολεί σεφ με 2 αστέρια Michelin, θα περίμενε κανείς ότι δεν θα σέρβιρε ποτέ μπέργκερ. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή κάτι τέτοιο φάνηκε εκτός πραγματικότητας στους υπεύθυνους. Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα άλλαξαν.

Με την πανδημία να έχει αδειάσει τα ξενοδοχεία από επισκέπτες και τα εστιατόρια να παραμένουν κλειστά, ήταν αναμενόμενο οι Ολλανδοί να στραφούν στο takeaway. Αυτό, για το ξενοδοχείο πλάι στο κανάλι, σήμαινε ότι αν προχωρούσαν στη δημιουργία μπέργκερ, θα έπρεπε να κοστίζει περίπου 20 ευρώ. Κι έτσι οι σεφ έπρεπε να σκεφτούν κάτι μοναδικό και πρωτότυπο.

Όπως αναφέρει ο executive chef Sidney Schutte, το ιδανικό μπέργκερ χρειάστηκε αρκετή έρευνα. Γι’ αυτό και ο ίδιος δεν σερβίρει μπέργκερ στο 2 michelin εστιατόριο που «τρέχει». Στην αρχή, μάλιστα, ήταν αρκετά νευρικός για το αποτέλεσμα, καθώς ήθελε να είναι το καλύτερο μπέργκερ που θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει στο Άμστερντεμ.

joseph briaire
Κάπως έτσι γεννήθηκε το Waldorf Signature burger το οποίο κοστίζει 19,5 ευρώ συν τα έξοδα ντελίβερι Uber Eats και όπως αναφέρεται, ο τρόπος που ετοιμάζεται, σερβίρεται και φτάνει σπίτι είναι πολύ διαφορετικός από κάθε άλλο μπέργκερ.

Το μπέργκερ αυτό, λοιπόν, περιέχει ένα μπιφτέκι 240 γραμμαρίων Holstein-Frisian και σερβίρεται με μπέικον Duke of Berkshire σε γαλλικό ψωμάκι μπριός, μαζί με παλαιωμένο ολλανδικό τυρί και σπιτική relish. Κι απ’ ό,τι φαίνεται είναι πολύ καλό, αφού οι κριτικές του στο Uber Eats συγκεντρώνουν 4,8 αστεράκια στα 5.

Αν και οι παραγγελίες για το εν λόγω μπέργκερ είναι εκατοντάδες εβδομαδιαίως και θεωρείται επιτυχία, δεν μπορεί να ισορροπήσει την κατάσταση των κλειστών εστιατορίων, αν αυτό συνεχιστεί για μήνες. Το επόμενο δίλημμα, ωστόσο, είναι αν θα διατηρηθεί το μπέργκερ στο μενού, όταν όλα επιστρέψουν στην κανονικότητα.