Πάμε για αποτοξινωτικά Healthy Bowl;

buddhabowl-ugieini-diatrofi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2021

Τα δώσατε όλα στο αρνί και το κοκορέτσι; Νιώθετε ήδη την ενέργειά σας να σας εγκαταλείπει και το κουμπί του παντελονιού να μην κλείνει; Ήρθε η ώρα για αποτοξινωτικά Healthy bowls από 4 εγγυημένα healthy σημεία της Αθήνας.

nice n easy, Κηφισιά/Κολωνάκι
Η υγιεινή διατροφή είναι η βάση της φιλοσοφίας των εστιατορίων nice n easy, τα οποία υπόσχονται fatm-to-table βιολογικές πρώτες ύλες σχεδόν αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς. Στο μενού θα βρείτε Power bowl με σαλάτα με τρίχρωμη quinoa, φακές beluga, γλυκοπατάτα, avocado, ρόδι, γιαούρτι καρύδας και αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης, όπως και Super food bowl με σαλάτα με kale, παντζάρια, avocado, πίκλες από ginger, πιπέρι καγιέν, φύτρες φακής, quinoa και sauce από ταχίνι και θυμάρι. Οι πιο… μερακλήδες, δοκιμάστε το Coconut tahini noodles bowl με noodles από ρίζα Konjac με λαχανικά, ταχίνι, curry, ξινόμιλο τουρσί, γάλα καρύδας, καλαμπόκι, κινέζικο λάχανο, φύτρες και μπαμπού. Info: Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, 210 8082015, Ομήρου 60 και Σκουφά, Αθήνα, 210 3617201.

Το Βαζάκι, Χαλάνδρι
Το Βαζάκι έγινε γνωστό αρχικά για τους χυμούς και στα smoothies του, στη συνέχεια, όμως, αποτέλεσε «σήμα κατατεθέν» για όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή, είναι vegan ή απλώς θέλουν να… αποτοξινωθούν μετά από κραιπάλες. Οι προτάσεις του σε healthy bowl είναι 7 και περιλαμβάνουν από φρουτοσαλάτα, μέχρι Black yoghurt bowl με στραγγιστό γιαούρτι, ενεργό φυτικό άνθρακα, βιολογικά φρούτα εποχής, αμύγδαλα και μέλι ή σιρόπι αγαύης. Info: Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, 210 6800067.

Γη, Γλυφάδα
Το vegan εστιατόριο της Γλυφάδας που έχουν αγαπήσει vegan και μη έχει τις δικές του διαφορετικές επιλογές πουτίγκας με φράουλα, μπανάνα, φουντούκι κ.ο.κ., raw vegan γιαούρτι ξηρών καρπών με φρούτα και σάλτσα φράουλας, αλλά και κλασικό Chia bowl με γάλα κάσιους, σπόρους chia, εσπεριδοειδή, raw granola από φύτρα φαγόπυρου, μήλα, αμύγδαλα, Spicy Portobello Bowl με μανιτάρια μαριναρισμένα σε μείγμα Jamaican Jerk, με raw «ρύζι» λαχανικών, baby σπανάκι και φρέσκο τσάτνεϋ μάνγκο. Info: Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 210 9648512.

Pure Juice Bar, Κολωνάκι
Άλλο ένα Juice Bar που μοσχοβολά… υγεία, το Pure Juice Bar έχει πολλές επιλογές σε Buddha Bowl με τη σωστή αναλογία φυτικών ινών, υδατανθράκων, πρωτεϊνών και βιταμινών χωρίς περιττές θερμίδες, για να καλύψουν τις ανάγκες σας σε ενέργεια. Οι επιλογές είναι για όλα τα γούστα, από το Unbelieve-a-bowl με noodles, κόκκινο λάχανο, πράσινη σαλάτα, γαρίδες, μπρόκολο, φασόλια edamade, καρότο, καλαμπόκι και crispy onions με thai dressing για όσους θέλουν και λίγο θαλασσινό και εξωτικό άρωμα, μέχρι το Vegetarian falafel για χορτοφάγους με κινόα τρίχρωμη, κόκκινο λάχανο, αγγούρι, σαλάτα, καρότο, πιπεριά Φλωρίνης και ωμοφαγικό φαλάφελ από ρεβίθια με golden turmeric και tahini dressing, αλλά και το Chicken teriyaki bowl με ρύζι, χούμους, κοτόπουλο teriyaki, ανάμεικτη σαλάτα, μανιτάρια, ηλιόσπορος και ελιές ροδέλες, με ντρέσινγκ λεμονιού και ελαιόλαδου για όσους δεν αποχωρίζονται την ζωική πρωτεΐνη. Info: Σίνα 21, 210 30363671.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ