Γαλιάντρα: άνοιξε η πιο πολύχρωμη καντίνα της πόλης

galiantra
ΤΡΙΤΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2021

Το Μεταξουργείο έχει αποκτήσει λίγο περισσότερο χρώμα και αρκετή περισσότερη γεύση, από τις 14 Μαΐου που, λίγο μετά το άνοιγμα της εστίασης, έλαβε το φιλί της ζωής και η Γαλιάντρα.

Το διάστημα που το lockdown μας έκλεισε στο σπίτι, κάποιοι συνέχισαν να κάνουν όνειρα και ορισμένοι από αυτούς να τα υλοποιούν. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με μια παρέα φίλων, τη Γωγώ Δελογιάννη, τη Νέλλη Μποφίλιου και τον Μιχάλη Δημάκο, οι οποίοι έδωσαν πνοή ζωής στη νέα street food καντίνα της πόλης, που έχει φέρει το καλοκαίρι στο Μεταξουργείο από την πρώτη μέρα λειτουργίας της.

Στήθηκε στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου, γέμισε με πολύχρωμα βαρέλια, σημαιάκια και μια ριγέ τέντα που δίνουν έναν παραμυθένιο-καλοκαιρινό αέρα στην αυλή και ξεκίνησε να σερβίρει φαγητό καντίνας, που όμως καμία σχέση δεν έχει με... φαγητό καντίνας.

Τι εννοούμε; Σάντουιτς σε προζυμένιο ψωμί ωρίμανσης με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι στα κάρβουνα, κρέμα από τσαλαφούτι, ψητές πιπεριές και κρέμα μαϊντανού ή τα διάσημα κεφτεδάκια της Γωγώς με σάλτσα ή hot dog με χοιρινό μαγειρεμένο σε sous vide είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που σίγουρα δεν θα βρείτε σε άλλη καντίνα, αλλά θα πρέπει να πιάσετε τη δική σας θέση σε κάποιο χρωματιστό βαρέλι για να τα απολαύσετε, μαζί με παγωμένη μπίρα ή frozen margarita –ή και τα δύο.

Όλα δείχνουν πως το νέο street food στέκι της πόλης είναι έτοιμο για το καλοκαίρι και μόλις δοκιμάσουμε τις προτάσεις του θα σας πούμε περισσότερα.

Info
Γαλιάντρα
Γιατράκου 4, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο
καθημερινά 18.00-1.00

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ