Τέσσερα εξωτικά στέκια για φαγητό

amigos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Μιας και η Καραϊβική μας πέφτει μακριά, συνδυάζουμε φαγητό και τροπικό αέρα στα παρακάτω στέκια της Αθήνας που υπόσχονται να μας στείλουν κάπου εξωτικά με το περιβάλλον και τις γεύσεις τους.

Amigos, Νέα Σμύρνη και Γλυφάδα
Όποιο από τα δύο κι αν επιλέξετε, το mood είναι “Viva la Mexico”! Η εξωτική αυλή τους είναι μέσα στο πράσινο, με αναφορές στο Μεξικό, με έντονα χρώματα, κάκτους και λατινογενείς μουσικές, μια εικόνα που έρχονται να συμπληρώσουν τόσο η Tequileria, όπου μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πάνω από πενήντα ετικέτες Tequila και Mezcal και την –όπως φημολογείται- καλύτερη margarita της Αθήνας, όσο και το μενού του, βασισμένο σε παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, αλλά και νέες γευστικές τάσεις της σύγχρονης μεξικάνικης κουζίνας. Info: Kύπρου 65Α, Γλυφάδα, 2108983167 και Mεγ.Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 2109332220.

Καραβαϊκή, Νέα Πεντέλη
Αν δεν είχατε πάει ποτέ σε… εξωτικό μεζεδοπωλείο, ανεβείτε προς Νέα Πεντέλη και κάντε μια στάση στην Καραβαϊκή, ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο που εκτός από εμπνευσμένο όνομα, έχει και εμπνευσμένο concept. Θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε beach bar, σε μια αυλή που θυμίζει πράγματι καντίνα σε κάποια παραλία, με καλαμωτές και φύλλα από φοίνικες να συνθέτουν την διακόσμηση. Στην πραγματικότητα, βέβαια, θα βρίσκεστε σε βουνό, με τη θάλασσα αρκετά μακριά, αλλά με τέτοια εξωτική ατμόσφαιρα, άφθονη ρακή, latin μουσική (όταν θα επιτραπεί ξανά) και εκλεκτούς, εμπνευσμένους μεζέδες που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, ποιος νοιάζεται; Info: 25ης Μαρτίου 3, Νέα Πεντέλη, 210 6096165.

Dos Gardenias, Ψυρρή
Μέσα από το Dos Gardenias στη γειτονιά του Ψυρρή θα ταξιδέψετε απευθείας στην Κεντρική Αμερική, στα χρώματα της Καραϊβικής και τις μυρωδιές της Κούβας και θα απολαύσετε paella, pinxtos και δροσερά κοκτέιλ (μεταξύ άλλων) σε ένα εξωτικό, νοσταλγικό, ρομαντικό και ιδιαίτερης αισθητικής gastronomy bar με το ανάλογο soundtrack. Info: Ήβης 21, Ψυρρή, 210 3235349.

Mr. Peacock, Χαλάνδρι
Το έχουμε αγαπήσει τόσο για το brunch του, όσο και για την exotic διάθεσή του, σε έναν πολύχρωμο χώρο με την αέρινη αυλή του. Τα instagram-ικά του pancakes πρωταγωνιστούν στο μενού του, στο οποίο θα βρείτε και σάντουιτς, μπέργκερ, σαλάτες, αλλά και αρωματικά, καλοκαιρινά κοκτέιλ που θα σας εκπλήξουν. Info: Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, 210 6800390.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ