Η Galazia Hytra Paros είναι έτοιμη για το καλοκαίρι

galazia-hytra
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Για πολλούς είναι ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός των Κυκλάδων και μετρά μόλις λίγες ημέρες από το άνοιγμά της για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Παιδί του βραβευμένου με αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου Hytra και πιστή στη φιλοσοφία για κλασικές συνταγές που αναδεικνύονται σε σύγχρονα πιάτα μέσα από μοντέρνες τεχνικές και εξαιρετική πρώτη ύλη, η Galazia Hytra έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια στον γαστρονομικό χάρτη της Πάρου, μέσα από το Summer Senses Luxury Resort, το πολυτελές 5* ξενοδοχείο στη Μάρπησσα. Σε αυτή την υπέροχη τοποθεσία, με θέα το Αιγαίο, για ακόμη μία χρονιά η Galazia Hytra υπόσχεται μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, ξεκινώντας από την Παρασκευή 18 Ιουνίου, όπου και ανοίγει τις πόρτες της.

Πίσω από το μενού βρίσκεται φυσικά ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Τάσος Μαντής, ο οποίος έχει φροντίσει τα αρώματα και οι γεύσεις της Ελλάδας να πρωταγωνιστήσουν σε κάθε πιάτο. Από τα χαρακτηριστικά αφράτα ψωμάκια και την απαλή σούπα κακαβιάς, μέχρι τις δροσερές σαλάτες και τα ορεκτικά που έχουν χρώμα από Αιγαίο όλα εκφράζουν την ελληνική κουζίνα. Στις επιλογές των κυρίως ξεχωρίζουν το λαβράκι με κριθαρότο από άγριο μάραθο και αβγοτάραχο Μεσολογγίου, αλλά και το σιγοψημένο στον φούρνο αρνάκι που συνοδεύεται από μίνι πατάτες και λαχανικά. Ο επίλογος γράφεται με τα μοναδικά επιδόρπια που διαθέτουν ευφάνταστους συνδυασμούς όπως το «Λεμόνι» με κέικ λεμόνι και παγωτό ελαιόλαδο ή το «Ιπποφαές» με μους λευκής σοκολάτας και κρέμα ιπποφαές με μάνγκο Πάρου. 

Από ένα υπέροχο δείπνο δεν μπορεί να λείπει και μια πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα για να συνοδεύσετε το γεύμα σας, ενώ πολύ πιθανό να σας δελεάσουν και οι προτάσεις από signature cocktails, που ταιριάζουν στο καλοκαίρι.

Το ατμοσφαιρικό Πίσω Λιβάδι στην Πάρο, στη μετά-Summer Senses εποχή, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη και μια στάση για ένα από τα πιο «δυνατά» γεύματα του καλοκαιριού.

Info
Galazia Hytra
Summer Senses
Πούντα, Μάρπησσα Πάρου
22840 93000