Pizza21 στο Χαλάνδρι: Η pizza όπως πρέπει να είναι

pizza-21
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το Χαλάνδρι φημίζεται ως γαστρονομικός προορισμός και πλέον διαθέτει έναν ακόμη ισχυρό λόγο που δικαιώνει τον τίτλο του: Το ιταλικό εστιατόριο Pizza21.

Το Pizza21 βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά στο Άνω Χαλάνδρι, στη διασταύρωση δυο δρόμων που του επιτρέπει να διατηρεί το urban στοιχείο, άρα την ζωντάνια, στην πιο ήπια όμως, ξεκούραστη εκδοχή.

Το decor θυμίζει καλοφροντισμένη αυλή, όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι το βασικό πλεονέκτημα του μαγαζιού. Ο λόγος που πρέπει να σε οδηγήσει σε ένα από τα τραπέζια του είναι το δια ταύτα, δηλαδή η αυθεντική γεύση στην pizza. 

Τι κάνει το Pizza21 να ξεχωρίζει;

Ό,τι κάνει το καλό φαγητό ξεχωριστό, δηλαδή οι πρώτες ύλες. Οι ιδιοκτήτες έχουν στηρίξει το μενού σε ιταλικές συνταγές με βιολογικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς. Για παράδειγμα, ορισμένα από τα αλλαντικά προέρχονται από την ελληνική, βιολογική φάρμα ΚΕΡΜΕΣ, την μοναδική ελληνική εταιρία με εγχώριο, πιστοποιημένο iberico και chorizo, ενώ τα τυριά που περιλαμβάνονται στις συνταγές φτάνουν κυρίως από την γειτονική Ιταλία με κάποιες εγχώριες προσθήκες.

Ως προς την παρασκευή της πίτσας, που είναι το δυνατό χαρτί του Pizza21, την διαφορά κάνει ο χρόνος. Η ζύμη, αφού παρασκευαστεί με φροντίδα στα υλικά και τις αναλογίες, αφήνεται να ξεκουραστεί και να ωριμάσει. Όσοι γνωρίζουν από καλή πίτσα, έχουν ήδη καταλάβει για τι μιλάμε. Η ζύμη, χάρη σε αυτή την χρονοβόρα διαδικασία, αποκτά πιο μεστή γεύση, πιο τραγανή υφή και το κυριότερο, δεν προκαλεί φούσκωμα ή ενοχλήσεις στο στομάχι. Είναι ελαφριά και εύπεπτη. Η ωρίμανση γίνεται στον χώρο του Pizza21 και ψήνεται στον φούρνο μπροστά στα μάτια σας.

Το μενού περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων από: Ορεκτικά με μυρωδάτο σκορδόψωμο με μοτσαρέλα ή μπρουσκέτα με blue cheese, μοτσαρέλα και μαρμελάδα βατόμουρο. Διάφορα είδη σαλάτας με φρέσκα λαχανικά και εδιαφέροντες συνδυασμούς γεύσεων. Μεγάλη ποικιλία ειδών πίτσας (δοκιμάστε, για παράδειγμα την Chorizo ή την Μανιτάρια Portobello με λάδι τρούφας). Pasta με μεστή γεύση που θυμίζει Ιταλία. Eπιλεγμένα πεϊνιρλί φτιαγμένα με την ίδια, μοναδική ζύμη, και φυσικά γλυκά, μπύρες και δροσερό κρασί. Όλα δια χειρός chefs με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο. 

Το μενού του Pizza21 είναι διαθέσιμο και για delivery ή μπορείτε απλά να κλείστε τραπέζι για ένα δείπνο στο μαγαζί που σύντομα θα γίνει talk of the town.

Tip!

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε:

-Τα γλυκά και ειδικά την πίτσα με nutella και μπισκότο
-Το ξεκούραστο παρκάρισμα που στην περιοχή δεν θα σας προβληματίσει. 

Ιnfo
Pizza21
Ολύμπου 21, Χαλάνδρι 15234
210 6850011
Instagram
Facebook