3 spot για υγιεινό και ελαφρύ φαγητό στην Αθήνα

tha-salad-project
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Το καλοκαίρι, η επιθυμία για σουβλάκια μειώνεται και επιθυμούμε πιο ελαφριά γεύματα, που να μας δροσίζουν και να μας χαρίζουν ενέργεια, αντί να μας την «κλέβουν». Γι’ αυτό και ψάξαμε για υγιεινό και ελαφρύ φαγητό στην Αθήνα και το βρήκαμε στα παρακάτω σημεία.

The Salad Project, Συγγρού
Τα τελευταία χρόνια, η σαλάτα έχει αναχθεί από συνοδευτικό σε κυρίως στο The Salad Project, το οποίο δίνει άπειρες επιλογές για σαλάτα στο χέρι ή ντελίβερι, χορτοφαγικές, vegan και μη, με ζυμαρικά, με υπερτροφές, ακόμη και με… σοκολάτα. Θα βρείτε μεταξύ άλλων και 3 signature επιλογές, όπως την Parmesan Crusted Chicken με Iceberg, κοτόπουλο πανέ, πορτοκάλι αμύγδαλα, cranberries, καβουρδισμένο σουσάμι και vinaigrette μέλι–μουστάρδα, την Ceaser’s by the Salad Project με μαρούλι, φιλέτο κοτόπουλο, flakes παρμεζάνας, καλαμπόκι, ξεροψημένο μπέικον, κρουτόν τορτίγιας και Caesar's sauce και την Prosciutto Gorgonzola με baby mix greens, ιταλική γκοργκοντζόλα, proscuitto di parma, cranberries, τσιπς πατάτας, μαύρο σουσάμι και dressing με Φρούτα του Δάσους. Κι αν δεν έχετε όρεξη για σαλάτα, αλλά θέλετε να «παίξετε» υγιεινά και ελαφριά, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο Buddhla Bowl με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους ή Energy Bowl, με γιαούρτι, φρούτα κ.ο.κ. Info: λεωφ. Συγγρού 13, 210 9241402.

Meat and Greens, Παγκράτι
Πρόκειται για ένα νέο food brand στο Παγκράτι, το οποίο βασίζεται στο συνδυασμό πρωτεΐνης και υδατάνθρακα, προτείνοντας τον συνδυασμό υγιεινών επιλογών σαλάτας με ποιοτικό, επιλεγμένο κρέας. Το Meat and Greens είναι διαθέσιμο στις online delivery πλατφόρμες και στο μενού του θα βρείτε κρεατικά όπως καλαμάκι κοτόπουλο, μπιφτέκι γαλοπούλας, μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, κοτόπουλο στήθος, όλα από ζώα ελευθέρας βοσκής, αλλά και μπριζολάκια μαύρου χοίρου Ολύμπου που εκτρέφεται με ελιές, ribeye Αργεντινής κ.ά. Όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε με ξεχωριστές σαλάτες, όπως σαλάτα με κους κους και φράουλες, βραστά λαχανικά με ντρέσινγκ γιαουρτιού, σαλάτα με φακές μπελούγκα, ρεβιθοσαλάτα πρωτεΐνης με φέτα ή να διαλέξετε από τα έτοιμα combo που σας προτείνει το μενού. Info: Υμηττού 110, Παγκράτι.

Χαρούμενο μπλεντεράκι, Μοναστηράκι
Και μόνο από την ονομασία του καταλαβαίνετε ότι εδώ σας περιμένει κάτι φρέσκο, δροσερό και υγιεινό και η αλήθεια είναι ότι δεν σας παραπλανεί. Πράγματι, στο Χαρούμενο Μπλεντεράκι θα βρείτε υγιεινά και θρεπτικά vegan Buddha Bowl, plant-based πίτσα, vegan μπέργκερ και wraps και φυσικά διαφόρων λογιών smoothies, smoothie bowls για να… φάτε τα smoothies σας, acai bowls και λιγουρευτά ροφήματα, όλα σε οικολογικές συσκευασίες, με έμφαση στη βιωσιμότητα. Info: Ηφαίστου 39, Μοναστηράκι, 210 3638484.