Νέο μενού με όραμα τη βιωσιμότητα στο GB Roof Garden

burrata-gb-roof-garden
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Εποχικότητα, βιωσιμότητα και νοστιμιά είναι το τρίπτυχο του νέου μενού του Roof Garden του πολυτελούς ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο βραβευμένος executive σεφ, Αστέριος Κουστούδης, με τον δημιουργικό και ενθουσιώδη Chef de Cuisine Νίκο Μαυρόκωστα στο πλευρό του, ξεδίπλωσε την αστείρευτη φαντασία του και πλούσια εμπειρία του, δημιουργώντας το νέο, ευφάνταστο μενού του εστιατορίου GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, με βάση τη μεσογειακή κουζίνα.

Η υψηλή γαστρονομία και οι φρέσκιες εποχιακές πρώτες ύλες ήταν, είναι και θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας του μενού. Για το λόγο αυτό, για τη δημιουργία του νέου μενού, οι ταλαντούχοι σεφ στράφηκαν προς τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας και με απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα, υμνούν τους Έλληνες παραγωγούς σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν και να αναδείξουν την αξία τους. Για την παραγωγή των πιάτων χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά εποχής με έμφαση στα βιολογικά εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών τα οποία φέρουν χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού. 

Και για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, στο μενού θα βρείτε καπνιστό χέλι Άρτας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, βουβαλίσια Burrata Κερκίνης, άγρια τρούφα Ορεινής Αρκαδίας, παραδοσιακά ζυμαρικά Τριπόλεως, αυτόχθωνα ελληνικό μαύρο χοίρο, αρνί Σαρακατσάνικο αλλά και ελληνικό μοσχάρι βιολογικής εκτροφής, τα οποία είναι μόνο κάποια από τα εγχώρια προϊόντα που συνθέτουν τα πιάτα του νέου μενού. Επιπλέον, οι συνταγές του μενού με φρέσκα και μαριναρισμένα ψάρια αλλάζουν καθημερινά σύμφωνα με την ψαριά της ημέρας.

Πρόκειται για μια μικρή προσπάθεια ενίσχυσης του οράματος για ανάπτυξη της βιώσιμης γαστρονομίας στη χώρα μας αναδεικνύοντας την εντοπιότητα, την εποχικότητα των πρώτων υλών και τις αρχές της αειφορίας μέσα από τη δημιουργική γαστρονομία.

Info
GB Roof Garden restaurant & bar
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Αθήνα
2103330766