O Έκτορας Μποτρίνι στα ηνία του εστιατορίου «Παρθένης» της Εθνικής Πινακοθήκης

ypoyrgeio-politismoy-nea-ethniki-pinakothiki STR
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Οι χώροι εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης περνούν με πενταετή σύμβαση στην εταιρία ΒΕΝΕΤΗ και το εστιατόριο «Παρθένης» θα αναλάβει ο γνωστός και διακεκριμένος σεφ.

Έπειτα από την υπογραφή πενταετούς σύμβασης, η εταιρία ΒΕΝΕΤΗ αναλαμβάνει το εστιατόριο και το αναψυκτήριο του ανακαινισμένου κτηριακού συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης που εγκαινιάστηκε στις 24 Μαρτίου του 2021.

Το νέο αναψυκτήριο θα λέγεται «Ιλισός» καθώς τοποθετείται νοητά πάνω από την κοίτη του ποταμού Ιλισού, ενώ το εστιατόριο θα φέρει το όνομα  «Παρθένης» προς τιμή του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη. Στα ηνία του νέου εστιατορίου 208,85 τετραγωνικών μέτρων στον τρίτο όροφο του δεύτερου κτιρίου με πανοραμική θέα στην Αθήνα, μάλιστα, θα είναι ο διακεκριμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

Το αναψυκτήριο «Ιλισός» και το εστιατόριο «Παρθένης» θα λειτουργούν ταυτόχρονα κατά τις ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης. Οι δύο χώροι ωστόσο, λόγω του ότι διαθέτουν ξεχωριστές εισόδους, μπορούν να λειτουργούν και πέραν του ωραρίου της Πινακοθήκης.

Βάσει της σύμβασης, η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ θα παρέχει επίσης κατά αποκλειστικότητα υπηρεσίες catering στις εκδηλώσεις τρίτων στους χώρους της Πινακοθήκης.

Αναμένουμε λεπτομέρειες, καθώς η έναρξη λειτουργίας των δύο χώρων θα ανακοινωθεί σύντομα.