Η μπίρα Lagunitas μόλις ήρθε στην Ελλάδα για ένα δροσερό καλοκαίρι

lagunitas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Θεωρείται συνώνυμο της κατηγορίας IPA και έφτασε στην Ελλάδα για όλους τους λάτρεις της μπίρας εκεί έξω, που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι φρέσκο.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των IPA είναι η μοναδική πικράδα, καθώς και τα αρώματα από φρούτα και εσπεριδοειδή που οφείλονται στους πολλούς και διαφορετικούς λυκίσκους που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τους. Η μπίρα Lagunitas που ήρθε μόλις στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από πολύ λυκίσκο, συγκεκριμένα έχει από 10 έως και 30 φορές περισσότερη ποσότητα λυκίσκων από μία τυπική Lager μπίρα! Με την πλούσια, λοιπόν, επίγευση από τους 3 μοναδικούς λυκίσκους (Cascade, Centennial, & Williamette) και την καραμελωμένη βύνη κριθαριού έρχεται να δώσει άλλη αίσθηση στη γεύση. Για πολλούς, μάλιστα, είναι η πιο αντισυμβατική, αυθεντική, καλιφορνέζικη craft IPA με 6,2% alc, πλούσιο σώμα και αξεπέραστη φρεσκάδα.

Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1993 από τον ανήσυχο μουσικό και μπιρολάτρη Tony Μagee στην κουζίνα του σπιτιού του, στην κεντρική Καλιφόρνια. H Lagunitas IPA είναι η πρώτη μικροζυθοποιία που καθιέρωσε την κατηγορία IPA (India Pale Ale> Ίντια πέιλ έιλ) στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια εποχή που η craft μπίρα δεν ήταν διαδεδομένη σαν τάση.

Ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει και να γίνει η νέα αγαπημένη μπίρα, με τη μοναδική της ιστορία, ειδικά για όσους αρέσκονται στους πειραματισμούς και στην αυθεντικότητα της ζωής και διψούν για δυνατές ιστορίες πίσω από την παραγωγική διαδικασία και τον τόπο προέλευσης, ενώ παράλληλα εκτιμούν το διαφορετικό.