Πάμε για αλλιώτικο παγωτό;

pagoto
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Αν και όλα τα παγωτά είναι ευπρόσδεκτα κάθε στιγμή της ημέρας, αυτή τη φορά αναζητάμε αυτά που έχουν πάει την εμπειρία στο επόμενο επίπεδο.

Μαραμπού στο Παγκράτι
Το Μαραμπού είναι το στέκι όσον αγαπούν το artisanal παγωτό, την φρέσκια πρώτη ύλη και αναζητούν την ποιότητα σε κάθε επιλογή τους. Φέτος, μάλιστα, έρχεται με νέες, ανανεωμένες γεύσεις και συνταγές, με γεύσεις από μαύρη μπίρα μέχρι vegan κάσιους και cheesecake φράουλα, για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Info: Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037.

Dickie Dee Athens στο Σύνταγμα
Εδώ θα νιώσετε λίγο περισσότερο παιδιά, απολαμβάνοντας ένα πολύ παιχνιδιάρικο και διαφορετικό παγωτό. Στο Dickie Dee μπορείτε να συνδυάσετε το παγωτό σας με μια άλλη αγάπη από τα παλιά, το μαλλί της γριάς, και διάφορα λαχταριστά τόπινγκ, με την ποιότητα να παραμένει σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Κι από γεύσεις… άλλο τίποτα: cheesecake κεράσι, φιστίκι soft serve, vegan σοκολάτα, τριαντάφυλλο και πάει λέγοντας. Info: Βουλής 23, Σύνταγμα, 210 3238277.

Κόκκιον στου Ψυρρή
Χαρίζει τη δική του δροσιά στη γειτονιά του Ψυρρή και εκεί θα βρείτε δεκάδες γεύσεις σπιτικού χειροποίητου παγωτού, με την υπογραφή του Βασίλη Παπαματθαίου, ζαχαροπλάστη με εμπειρία στο εξωτερικό που προσφέρει παγωτό για όσους θέλουν την αυθεντική γεύση. Αυτό σημαίνει προσεγμένη πρώτη ύλη, χωρίς έτοιμες σκόνες, με γάλα από τον Βόλο και μυστικές, μοναδικές συνταγές, που περιλαμβάνουν από χαλβά μέχρι... κουκουνάρι. Info: Πρωτογένους 2, Ψυρρή, 6981563511.

Oggi Gelato στο Σύνταγμα
Θέλετε λίγο αυθεντικό ιταλικό gelato, αλλά είστε «κολλημένοι» στο κέντρο της Αθήνας; Περάστε από τη Βουλής και κάντε μια στάση στο Oggi Gelato, για ένα καλοφτιαγμένο παγωτό σε περισσότερες από 15 γεύσεις και με vegan επιλογές για όσους απέχουν από τα ζωικά. Στο υπόγειο του Oggi Gelato βρίσκεται το εργαστήριο και οι πρώτες ύλες του είναι πάντα τόσο φρέσκες, ώστε να εγγυώνται ποιοτικό αποτέλεσμα. Info: Βουλής 17, Σύνταγμα, 210 3246995.