Στο εστιατόριο Mappemonde του Athens Capital Hotel - MGallery η ζωή είναι ωραία

mappemonde
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Στον 10ο όροφο του Athens Capital Hotel-MGallery, το πανδαιμόνιο του κέντρου της Αθήνας μπαίνει στο mute και αυτό που μένει είναι δημιουργική ελληνική κουζίνα, καλό κρασί, τέχνη και θέα στα καλύτερα της πόλης.

Θα ξεκινήσουμε με μια παραδοχή που μάλλον συμμερίζονται οι περισσότεροι: το κέντρο της Αθήνας δεν μοιάζει δελεαστικό εν μέσω καύσωνα. Τι θα λέγατε, όμως, αν μπορούσατε να ανεβείτε μερικά επίπεδα πάνω από τα καυτά πεζοδρόμια της Αθήνας και το καυσαέριο και να τα κοιτάξετε από τέτοια απόσταση, ώστε η αρνητική τους διάσταση να εκμηδενιστεί; Μαγικό; Όχι ακριβώς. Γίνεται και χωρίς ξόρκια, στο εστιατόριο Mappemonde Bar & Lounge του Athens Capital Hotel που μετρά 10 ορόφους πάνω από τη βοή της Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Σεπτέμβριο, εν μέσω πανδημίας, με όραμα να συνδυάσει την Τέχνη με τη Φιλοξενία και τη Γαστρονομία, με την εγγύηση του σήματος ALLSAFE της Accor, και παρά τις αντίξοες συνθήκες να δώσει μια ισχυρή νέα πρόταση τόσο για διαμονή, όσο και για φαγητό, με δύο εστιατόρια, το Mappemonde Bar & Lounge στο rooftop και το MFlavours στον 9ο όροφο. Και απ’ ό,τι φαίνεται μάλλον τα πηγαίνει καλά, αφού οι κρατήσεις του αυτή την εποχή ξεπερνούν το στόχο.

Ανεβαίνοντας, λοιπόν, 10 ορόφους, όπου σε κάθε έναν ξεπροβάλλουν έργα Τέχνης τόσο στα δωμάτια, όσο και στους εξωτερικούς χώρους, με το ακροκέραμο να αποτελεί με διάφορους τρόπους το iconic object του ξενοδοχείου, φτάσαμε ίσως στο πιο όμορφο σημείο του ξενοδοχείου, το Mappemonde Bar & Lounge. Εκεί θα δείτε και το κεντρικό κομμάτι του εμβληματικού έργου ζωής του σημαντικού Έλληνα γλύπτη, Γεώργιου Λάππα, με τα περίπου 3.000 κομμάτια που το απαρτίζουν να διατρέχουν όλους τους ορόφους στο αίθριο του Athens Capital Hotel-MGallery. Το εστιατόριο ανοίγει για ποτό και δείπνο και αν καταφέρετε να το επισκεφτείτε την ώρα που δύει ο ήλιος πάνω από την πόλη, θα διαπιστώσετε πόσο πιο φιλική και ρομαντική μοιάζει από ψηλά. Εκεί βρίσκεται και η infinity pool του ξενοδοχείου, αυστηρά μόνο για τους ενοίκους, αλλά και το… Instagram Point του Athens Capital Hotel, ένα επίπεδο πάνω από το rooftop, όπου η θέα προς Ακρόπολη και Λυκαβηττό είναι ιδανική για να πιείτε το ποτό σας και να κάνετε τους followers σας να ζηλέψουν την dolce vita σας.

Πίσω στο Mappemonde –όπου μην παρεξηγηθούμε, η θέα παραμένει καταπληκτική- αφεθήκαμε στα χέρια του σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη, ο οποίος σε ένα γεύμα κατόρθωσε να μας δώσει τη δική του οπτική πάνω στην ελληνική κουζίνα, σίγουρα με περίσσια δημιουργικότητας.

Η θετική πρώτη εντύπωση που μας δημιουργήθηκε από το ζεστό και αφράτο χειροποίητο ψωμί, που συνδυάστηκε με βούτυρο με ελιά σε σχήμα ακροκέραμου και αφράτη ταραμοσαλάτα, ενισχύθηκε στη συνέχεια με ένα υπέροχο, δροσερό και καλοκαιρινό ταρτάρ καραβίδας Ευβοϊκού με απίστευτο άρωμα από το γκασπάτσο ροδάκινο με τσίλι και τζίντζερ. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ Black Angus με το μεδούλι, με μαγιονέζα κάππαρη και τρούφα έλιωνε στο στόμα αφήνοντας λατρεμένη γεύση τρούφας σε ήπιο βαθμό χωρίς να καλύπτονται οι γεύσεις και η περιποιημένη ελληνική σαλάτα έδινε μια πραγματικά άλλη διάσταση στη σαλάτα, με την παξιμαδένια τάρτα από χαρούπι να σπάει σαν σοκολάτα και τα λαχανικά με το ζελέ αγγούρι να χαρίζουν την απαραίτητη δροσιά. Οι φίλοι των θαλασσινών, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε από τα ορεκτικά, τα φρέσκα ψητά χτένια αλά πολίτα, με τον υπέροχο, αφράτο πουρέ αγκινάρας, με χόρτα, αυγοτάραχο και σάλτσα αυγολέμονο.

Στο μενού θα βρείτε και μια παρένθεση ιταλικής κουζίνας, με 4 επιλογές σε ζυμαρικά και ριζότο. Εμείς δοκιμάσαμε το σπιτικό τορτέλι καρμπονάρα, με κρόκο αυγού κονφί και αφρό παρμεζάνας που ανακατέψαμε μέσα στο πιάτο και όλες οι γεύσεις μπλέχτηκαν μεταξύ τους μαζί και με το γκουαντσιάλε και το προσιούτο. Νόστιμο πιάτο, σίγουρα πιο βαρύ από τα υπόλοιπα του μενού που δοκιμάσαμε.

Στα κυρίως θα βρείτε 5 επιλογές εκ των οποίων οι δύο είναι με ψάρι, οι άλλες δύο με κρεατικά και μία με λαχανικά, ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη επιλογές από τη σχάρα (μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus και μπριζόλα rib eye Black Angus) με 4 διαφορετικές σάλτσες για να επιλέξετε. Εμείς από τα κυρίως δοκιμάσαμε την ελληνική σφυρίδα ατμού με μια υπέροχη κρέμα κακαβιάς, τηγανητό στρείδι και κονσομέ λεμονόχορτο, σε μια απόλυτη ισορροπία γεύσεων και το καρέ αρνιού με μελιτζάνα παπουτσάκι, η οποία ήταν σχηματισμένη σαν πασχαλίτσα πάνω στο πιάτο με μια φέτα ψητής ντομάτας και dots από μαύρο σκόρδο, σε ένα αποτέλεσμα σχεδόν σαν ζωγραφιά. Ακόμη κι αν το αρνί δεν είναι αγαπημένη σας επιλογή, να σας ενημερώσουμε πως η γεύση του, τόσο στο καρέ, όσο και στο παπουτσάκι ήταν πολύ ήπια, χωρίς να βγάζει καθόλου αυτή την ένταση του αρνιού, απωθητική για πολλούς. Με τη συνοδεία μαύρου πουρέ με μελάνι σουπιάς και ενός σπιτικού πελτέ ντομάτας με πικάντικη χροιά λόγω της προσθήκης harissa, το καπνιστό γιαούρτι που υπήρχε διακριτικά στο πιάτο έφερνε μια απαραίτητη δροσιά.

Ο γλυκός επίλογος ήρθε με ένα εξαιρετικό mille feuille βανίλιας καραμέλας, με τραγανά καραμελωμένα φύλλα μιλφέιγ και αφράτες στρώσεις βανίλιας καραμέλας και σαντιγί, αλλά και με ένα πολύ συμπαθητικό τιραμισού με ελληνικό μέλι και μπισκότο καφέ, με την υπογραφή του Arnaud Larher και της Νάντιας Μακρυγιάννη.

Σας προτείνουμε μετά το γεύμα σας στο Mappemonde να ανεβείτε στο Instagram Point για να απολαύσετε ένα ποτό με φόντο τα φώτα της πόλης και κατεβαίνοντας να περάσετε από τους χώρους του ξενοδοχείου και να ρίξετε μια ματιά στα έργα Τέχνης, προσπαθώντας να συνδυάσετε σε μια βραδιά όλα αυτά που έχει να προσφέρει το Athens Capital Hotel-MGallery. Και την επόμενη φορά, να δώσετε ένα ραντεβού στο Galerie Café για after office cocktail και να ολοκληρώσετε την εμπειρία σας.

Info
Mappemonde
Athens Capital Hotel-MGallery
Ελ. Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Σύνταγμα
214 4442000
από 50 ευρώ χωρίς το κρασί

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ