Εσείς θα προσθέτατε αυτά στην μπίρα σας;

mpira-ginger-lime
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μια παγωμένη μπίρα είναι πάντα ευπρόσδεκτη, όλες τις ώρες της ημέρας. Θα δεχόσασταν, όμως, προσθήκες στον αγαπημένο σας ζύθο; Δείτε τις πιο συνηθισμένες για να καταλάβετε αν είστε ανοιχτοί ή όχι στους πειραματισμούς.

Μπίρα με χυμό
Πώς νομίζατε ότι καταφέρνουν και πίνουν μπίρα οι Γερμανοί όλη μέρα; Το μυστικό τους είναι ένα 50:50 μείγμα μπίρας και χυμού, κάτι που όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, οδηγεί σε ένα πολύ αναζωογονητικό αποτέλεσμα. H κλασική Radler φτιάχνεται με λεμονάδα, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και με πορτοκαλάδα. Οι κατάλληλες μπίρες γι’ αυτούς τους συνδυασμούς είναι οι ελαφριές και φρουτώδεις. Μπορείτε, ωστόσο, να δοκιμάσετε και μια stout με πορτοκαλάδα ή άλλους χυμούς της αρεσκείας σας.  

Μπίρα με αναψυκτικό
Ο συνδυασμός αυτός είναι σαν Radler αλλά με περισσότερες… φυσαλίδες. Στην Ιταλία θα βρείτε το Diesel Drink, έναν συνδυασμό draft με κόλα, ενώ στην Κούβα προτιμούν το Bul, μια ελαφριά μπίρα με ginger ale. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει κάποιος αναψυκτικό lime ή πορτοκάλι και να δοκιμάσει τι του αρέσει περισσότερο.

Μπίρα και καυτερή σάλτσα
Σας αρέσουν τα καυτερά; Το αυθεντικό μεξικάνικο κοκτέιλ μπίρας, η Michelada, συνδυάζει ελαφριά μπίρα με γεύσεις από salsa –καυτερή σάλτσα, χυμό ντομάτας, lime και/ή μπαχαρικά. Κάτι σαν Bloody Mary αλλά με την μπίρα πρωταγωνίστρια.

Μπίρα και αλκοόλ
Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η μπίρα συνδυάζεται πολύ καλά σε ορισμένα κοκτέιλ. Ελαφριές μπίρες όπως οι pale ale, οι pilsner και οι ανοιχτόχρωμες μπίρες λειτουργούν καλά σε δροσερά ποτά, ενώ οι stout, οι porter και οι brown ale χρειάζονται πιο πλούσιες γεύσεις. Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη μπίρα στο επόμενο Whiskey Ginger σας, να αναβαθμίσετε το Aperol Spritz σας με λίγη βέλγικη σταρένια μπίρα, να συνδυάσετε σαμπάνια με stout για το κλασικό Black Velvet ή να προσθέσετε μια ελαφριά μπίρα στην επόμενη μαργαρίτα σας.

Μπίρα με… μπίρα
Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να συνδυάσετε δύο διαφορετικά είδη μπίρας, όπως για παράδειγμα, σκούρες lager με pale ale, stout με lambic κ.ο.κ. Κι αν «παίξετε» και με τα χρώματα, θα έχετε ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα και οπτικά.