Πάμε για πίτσα;

pitsa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Πάμε για πίτσα στα καλύτερα της πόλης.

Grandpa Trattoria, Κουκάκι
Για αφράτη πίτσα που έχει κερδίσει τους κατοίκους του κέντρου, θα πάτε στο Granpa Trattoria. Οι επιλογές στο μενού είναι αρκετές, τόσο κλασικές όσο και πιο εκλεπτυσμένες, όπως οι πίτσα gorgonzola, με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, gorgonzola, αποξηραμένα σύκα, καρύδια και baby σπανάκι, αλλά και η funghi e tartufo, με πούδρα τρούφας για τους λάτρεις του ιδιαίτερου, αρωματικού μανιταριού. Info: Γεωργ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι, 210 9230656.

Domenico Anto
Frankie, Κολωνάκι
Η ιταλική κουζίνα στο Frankie είναι ιερή και από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πίτσες, αν και δεν πρόκειται αποκλειστικά για πιτσαρία. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε πίτσες με ζύμη από αλεύρι σίτου ψημένες σε ξυλόφουρνο, με διάφορα τόπινγκς, από την κλασική μαργαρίτα και μεσογειακή, μέχρι πίτσα με αγκινάρα, σπανάκι, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, κρέμα μοσχοκάρυδο, αλλά και pinsa romana, που είναι η δική τους εκδοχή πίτσας από την Ρώμη με τραγανή υφή από ζυμάρι μακράς ωρίμανσης, χαμηλή σε υδατάνθρακες, σε 4 επιλογές: bbq polo, prosciutto, caprese και Mediterranean. Να σημειώσουμε ότι σε όλες τις επιλογές πίτσες υπάρχει δυνατότητα επιλογής vegan και χωρίς γλουτένη. Info: Σκουφά 42, Κολωνάκι, 210 3647052.

Dei Fratelli, Νέα Σμύρνη
Το Dei Fratelli είναι ένα ιταλικό στέκι με ιστορία στη Νέα Σμύρνη, με οικογενειακή παράδοση από το 1965 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο πατέρας Αλκιβιάδης άνοιξε τρία επιτυχημένα εστιατόρια. Πλέον, την παράδοση συνεχίζουν τα δύο παιδιά, ο Σάββας και ο Νίκος σε ένα φιλόξενο χώρο, όπου η πίτσα πραγματικά είναι πρωταγωνίστρια με πολλαπλές επιλογές που χωρίζονται σε 3 κατηγορίες, την κλασικά πίτσα, την πίτσα με mozzarella di bufala και την πίτσα με λεπτή ζύμη, με τόπινγκς για κάθε γούστο. Info: Κράτητος 10 & Σπαθάρη, Νέα Σμύρνη, 210 9355220.