Πάμε για πίτσα;

pitsa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Πάμε για πίτσα στα καλύτερα της πόλης και αναπολούμε τις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές στα νησιά.

Pizza Dal Professore, Σύνταγμα
Οι λάτρεις της πίτσας το έχουν ήδη στέκι, οι υπόλοιποι θα πρέπει σίγουρα να περάσουν από Βουλής και Κολοκοτρώνη και πατενταρισμένη πίτσα με τραγανή ζύμη που παρασκευάζεται από 3 διαφορετικά είδη αλεύρων, φυσικό προζύμι και τόπινγκ ιταλικής προέλευσης που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να δοκιμάσετε πίτσα με μοτσαρέλα, πατάτα, κολοκύθι, ζαμπόν και αυγό κι αν έχετε όρεξη για γλυκό, σας περιμένουν και γλυκές πίτσες με πραλίνα, κουλί κόκκινων φρούτων, μασκαρπόνε και άλλες κολάσιμες επιλογές. Info: Βουλής 7, Σύνταγμα, 2111828508.

Grandpa Trattoria, Κουκάκι
Για αφράτη πίτσα που έχει κερδίσει τους κατοίκους του κέντρου, θα πάτε στο Granpa Trattoria. Οι επιλογές στο μενού είναι αρκετές, τόσο κλασικές όσο και πιο εκλεπτυσμένες, όπως οι πίτσα gorgonzola, με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, gorgonzola, αποξηραμένα σύκα, καρύδια και baby σπανάκι, αλλά και η funghi e tartufo, με πούδρα τρούφας για τους λάτρεις του ιδιαίτερου, αρωματικού μανιταριού. Info: Γεωργ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι, 210 9230656.

Domenico Anto
Frankie, Κολωνάκι
Η ιταλική κουζίνα στο Frankie είναι ιερή και από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πίτσες, αν και δεν πρόκειται αποκλειστικά για πιτσαρία. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε πίτσες με ζύμη από αλεύρι σίτου ψημένες σε ξυλόφουρνο, με διάφορα τόπινγκς, από την κλασική μαργαρίτα και μεσογειακή, μέχρι πίτσα με αγκινάρα, σπανάκι, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, κρέμα μοσχοκάρυδο, αλλά και pinsa romana, που είναι η δική τους εκδοχή πίτσας από την Ρώμη με τραγανή υφή από ζυμάρι μακράς ωρίμανσης, χαμηλή σε υδατάνθρακες, σε 4 επιλογές: bbq polo, prosciutto, caprese και Mediterranean. Να σημειώσουμε ότι σε όλες τις επιλογές πίτσες υπάρχει δυνατότητα επιλογής vegan και χωρίς γλουτένη. Info: Σκουφά 42, Κολωνάκι, 210 3647052.

Dei Fratelli, Νέα Σμύρνη
Το Dei Fratelli είναι ένα ιταλικό στέκι με ιστορία στη Νέα Σμύρνη, με οικογενειακή παράδοση από το 1965 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο πατέρας Αλκιβιάδης άνοιξε τρία επιτυχημένα εστιατόρια. Πλέον, την παράδοση συνεχίζουν τα δύο παιδιά, ο Σάββας και ο Νίκος σε ένα φιλόξενο χώρο, όπου η πίτσα πραγματικά είναι πρωταγωνίστρια με πολλαπλές επιλογές που χωρίζονται σε 3 κατηγορίες, την κλασικά πίτσα, την πίτσα με mozzarella di bufala και την πίτσα με λεπτή ζύμη, με τόπινγκς για κάθε γούστο. Info: Κράτητος 10 & Σπαθάρη, Νέα Σμύρνη, 210 9355220.