Τι θα συμβεί τελικά με τους ανεμβολίαστους στα εστιατόρια;

estiatorio-covid
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Από την ερχόμενη Δευτέρα τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους σε εστιατόρια και κλειστούς χώρους, γι’ αυτό πριν κλείσετε τραπέζι, ενημερωθείτε.

Οι περιπέτειες της εστίασης, των επιχειρηματιών, των εργαζομένων, αλλά και των (ανεμβολίαστων) πελατών φαίνεται να μην έχουν τέλος, όσο η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν δείχνει να κάνει πίσω. Για την προστασία όλων και κυρίως των ανεμβολίαστων, θα ισχύουν από τις 13/9 νέα μέτρα για τα οποία πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά σχεδιάζουν να βγουν για φαγητό.

Συγκεκριμένα, από 13 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, σε όλους τους κλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ μπαρ, ταβερνών και κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η πρόσβαση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Για να μπορεί να εισέλθει κάποιος σε κλειστό χώρο κάποιων από τα παραπάνω, θα πρέπει είτε να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού και να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη 2η δόση ή να έχει βεβαίωση νόσησης έως και 6 μήνες νωρίτερα. Κατά την είσοδο στα μαγαζιά, θα γίνεται έλεγχος των πιστοποιητικών μέσω της εφαρμογής Covid free app.

Προσοχή, μην μπερδευτείτε με τα μέτρα για κινηματογράφο και θέατρο, όπου θα μπορεί κάποιος να εισέλθει σε κλειστό χώρο με αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Αυτό που προβληματίζει, βέβαια, τους επιχειρηματίες της εστίασης είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων είναι άνω των 70, μια ηλικιακή ομάδα που δεν αποτελεί τη βασική πελατεία τους. Το τι μέλλει γενέσθαι, θα το δούμε σύντομα.