Φτιάχνουμε 3 σπιτικά φθινοπωρινά κοκτέιλ για να υποδεχτούμε τη νέα σεζόν

kokteil-milo
ΚΥΡΙΑΚΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Με τα παρακάτω κοκτέιλ θα περάσετε υπέροχα με τους φίλους σας και στο σπίτι. Σημειώστε υλικά, προμηθευτείτε τα και οργανώστε βραδιά φθινοπωρινών κοκτέιλ.

Μηλίτης-bourbon
Με υπέροχα αρώματα και πολύ εύκολο να το φτιάξετε, το εν λόγω κοκτέιλ είναι ιδανικό για φθινόπωρο και χειμώνα. Θα χρειαστείτε: 4 κ.σ. bourbon, 2 κ.σ. μηλίτη, 2 κ.σ. γλυκό βερμούτ, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 δόση orange bitters και για γαρνίρισμα, φέτες μήλου (προαιρετικά) και ένα κλωνάρι θυμαριού. Βάλτε το bourbon, τον μηλίτη, το βερμούτ και τον χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο ποτήρι και ανακατέψτε τα με πάγο. Σουρώστε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ, προσθέστε 1 σταγόνα orange bitters και γαρνίρετε με φέτες μήλου και το θυμάρι. Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε λίγο χυμό λεμονιού στις φέτες μήλου για να μη μαυρίσουν.

Σαγκρία μήλο
Η κλασική κόκκινη και λευκή σαγκρία σίγουρα ταιριάζουν περισσότερο στο καλοκαίρι. Αυτή η φθινοπωρινή σαγκρία, όμως, συνδυάζει ιδανικά τις γεύσεις του φθινοπώρου (μέλι και κανέλα), με ξηρό κόκκινο κρασί και είναι ό,τι πρέπει για την εποχή. Θα χρειαστείτε: 1 κόκκινο μήλο, 1 πράσινο μήλο, 2 κ.σ. ζάχαρη, ½ κ.γ. κανέλα, 1 μπουκάλι δροσερό, ξηρό κόκκινο κρασί, ½ φλιτζάνι Grand Marnier ή brandy, 3 στικ κανέλας, 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες και προαιρετικά μηλίτη χωρίς ζάχαρη. Κόψτε τα μήλα σε κομμάτια και βάλτε τα σε μια κανάτα. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη και κανέλα και ανακατέψτε. Αφήστε τα για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέστε το κόκκινο κρασί, το brandy, τα στικ κανέλας και τις ροδέλες λεμονιού. Βάλτε την κανάτα στο ψυγείο για 1 με 4 ώρες (όχι παραπάνω) και έπειτα σερβίρετε σε ποτήρια με πάγο. Αν θέλετε περισσότερη γλυκύτητα αι γεύση μήλου, προσθέστε λίγο μηλίτη και μην ξεχάσετε σε κάθε ποτήρι να προσθέσετε μήλα, κατά προτίμηση περασμένα σε ξυλάκι.

Μαργαρίτα κράνμπερι
Αυτή η μαργαρίτα έχει τέλεια γεύση με κάθε είδος τεκίλας, αν και πρέπει να ξέρετε ότι όσο πιο καλό είναι το λικέρ, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Θα χρειαστείτε: 1½ φλιτζάνι τεκίλα, 1½ φλιτζάνι 100% χυμό κράνμπερι, 1 φλιτζάνι Cointreau, ½ φλιτζάνι χυμό lime, ½ σιρόπι σφενδάμου ή άλλο σιρόπι (αν το χυμός κράνμπερι έχει ζάχαρη, μην προσθέσετε σιρόπι). Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο σέικερ, προσθέστε πάγο και ανακατέψτε μέχρι να παγώσει το μείγμα. Σερβίρετε σε ποτήρια για μαργαρίτα και απολαύστε!