Ποια ελληνικά πιάτα δεν είναι τόσο αγαπητά σε Ελλάδα και εξωτερικό;

mpamies
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Με κάποια συμφωνούμε, με άλλα διαφωνούμε και με ορισμένα είμαστε σίγουροι ότι έχει γίνει κάποιο λάθος…

Μπήκαμε στο tasteatlas.com και ανακαλύψαμε τα ελληνικά πιάτα με τις χειρότερες βαθμολογίες από την ελληνική κουζίνα, τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους. Στην 1η θέση βρίσκεται ένα πιάτο που δεν θα εκπλήξει πολλούς: οι μπάμιες. Το λαδερό αυτό φαγητό φαίνεται να συγκεντρώνει μόλις 3,3 αστεράκια, ακριβώς τα ίδια με το φαγητό που βρίσκεται στη 2η θέση και είναι ο… πατσάς. Αν και κάποιοι είναι λάτρεις του, ο πατσάς είναι ένα δύσκολο πιάτο τόσο σε οσμή, όσο και σε όψη και γεύση, αφού πρόκειται για μια σούπα με μοσχαρίσια ποδαράκια, κοιλιά κ.ο.κ. Θεωρείται, ωστόσο, μια καλή λύση για το hangover, για όσους μπορούν να το… αντέξουν.

Στη συνέχεια υπάρχει μια έκπληξη στη λίστα, με τους λουκουμάδες να συγκεντρώνουν μόλις 3,9 στις κριτικές! Ένα από τα αρχαιότερα καταγεγραμμένα γλυκά στην ελληνική ιστορία μάλλον δεν συγκινεί εύκολα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο, δίνονταν ως επιβράβευση στους νικητές.

Την ίδια βαθμολογία συγκεντρώνουν και τα χόρτα, ένα απλό πιάτο με βραστά ή στον ατμό χορταρικά πασπαλισμένα με ελαιόλαδο και λεμόνι που πολλοί καταναλώνουν ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό σε ψάρια.

Το ραβανί βρίσκεται επίσης στην ίδια θέση με κριτικές από Ελλάδα και Τουρκία, ενώ και οι κουραμπιέδες δεν βρήκαν πολλούς λάτρεις στις εν λόγω κριτικές, δίνοντας τέλος στο χριστουγεννιάτικο δίλημμα «κουραμπιές ή μελομακάρονο». 

Τα φασολάκια και τα γλυκά του κουταλιού βρίσκονται στις 2 τελευταίες θέσεις τις οκτάδας, που μάλλον συγκριτικά με άλλα πιάτα και γλυκά της ελληνικής κουζίνας, δεν κερδίζουν τις εντυπώσεις.