Ξεκινούν τα ΒορΟινά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

roze-krasi
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Έφτασε και πάλι η εκδήλωση γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Τα ΒορΟινά είναι μια πολύ σημαντική οινική εκδήλωση που πραγματοποιείται ετησίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και περιστασιακά σε άλλες πόλεις της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, και πρόκειται ουσιαστικά για εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Το στυλ, η  μοναδικότητα, ο πλούτος των αρωμάτων και των γευστικών χαρακτηριστικών των κρασιών που δημιουργούν οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» προσφέρεται στο κοινό για οινογνωσία αλλά και οινική απόλαυση.

Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας «ΒορΟινά» με τους οίνους και τα αμπελοοινικά αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» είναι από τις πλέον δημοφιλείς οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, ανοιχτές στο ευρύ κοινό που αγαπά και επιθυμεί να γνωρίσει το επώνυμο ελληνικό ποιοτικό κρασί.

Φέτος, θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην προβλήτα 1 του ΟΛΘ σήμερα 16/9, λίγο διαφοροποιημένα, λόγω των μέτρων προστασίας από τον νέο κορονοϊό.

Ο κόσμος που θα παρευρεθεί, θα μπορεί να δοκιμάσει λευκούς και ροζέ οίνους των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» και συγκεκριμένα πάνω από 100 ετικέτες, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα γευσιγνωσίας και άλλων οίνων και αποσταγμάτων, ξεχωριστά. Φέτος, μάλιστα, τα ΒορΟινά προτείνουν dress code «κάτι λευκό, κάτι ροζέ» για να υπάρχει αρμονία με τον λευκό και ροζέ χαρακτήρα.

Σημειώστε ότι για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση θα πρέπει να κάνετε κράτηση και προπληρωμή (12 ευρώ/άτομο με δώρο το συλλεκτικό ποτήρι της εκδήλωσης), ενώ ο αριθμός των επισκεπτών περιορίζεται στα 200 άτομα.

Info
ΒορΟινά
16/9, 19:00 – 23:00
προβλήτα 1 του ΟΛΘ