Πάμε για ποτό σε όμορφες αυλές και πεζοδρόμους

poto-kokteil
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Επειδή κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τους προσεχείς μήνες με την πανδημία, τι λέτε να αδράξουμε την ημέρα και πάμε για ποτό, όσο ακόμη μπορούμε; Ας πιούμε, λοιπόν, στην υγειά μας στα παρακάτω κι ο Θεός, βοηθός!

Butterfly All Day Bar, Χαλάνδρι
Είτε θέλετε να ξεκινήσετε από νωρίς το ποτό, είτε θέλετε να βγείτε για βράδυ, το παραμυθένιο Butterfly στο Χαλάνδρι είναι μια καλή επιλογή για παρεΐστικές καταστάσεις. Εκεί θα απολαύσετε το ποτό σας σε μια υπέροχη αυλή μέσα στο πράσινο και το χρώμα και θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στα κλασικά –κι όχι μόνο- κοκτέιλ. Κι αν πεινάσετε στο μεταξύ, πίτσες, μπέργκερ, σαλάτες, finger food θα σας δώσουν τη λύση. Info: λεωφ. Πεντέλης 8, Χαλάνδρι, 210 6896007.

Καραβαϊκή, Νέα Πεντέλη
Επειδή μέχρι την Καραϊβική δεν μας βγάζει ο δρόμος, η Καραβαϊκή στη Νέα Πεντέλη μας δίνει την τροπική εναλλακτική εντός πόλης στα βόρεια προάστια. Πρόκειται για ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε και για ποτό, αν θέλετε να νιώσετε ξανά ότι βρίσκεστε σε beach bar, σε κάτι που θυμίζει καντίνα σε κάποια παραλία, με καλαμωτές και φύλλα από φοίνικες να συνθέτουν την διακόσμηση, σε σούπερ τροπικό κλίμα. Τι κι αν βρίσκεστε σε βουνό; Το feeling είναι που μετράει για να απολαύσετε το ποτό σας αλά Caribbean. Info: 25ης Μαρτίου 3, Νέα Πεντέλη, 210 6096165.

Noah, Πάρκο Ελευθερίας
Άλλο ένα σημείο-όαση στην Αθήνα, το Noah είναι και πάλι γι’ αυτές τις φορές που θέλετε λίγη φύση στην έξοδό σας, χωρίς να πάτε μακριά, μόνο μέχρι το Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής. Εκεί θα ζήσετε μια πραγματική απόδραση, σε έναν χώρο ανοιχτό με καλοκαιρινή διάθεση σχεδιασμού Άλεξ Πετράκη (Upupa Epops), ο οποίος θα σας υποδεχτεί με ένα μεγάλο, ιδιαίτερο σιντριβάνι το οποίο κοσμεί ένα γλυπτό που σχηματίζει τη φράση «σ’αγαπώ» στη νοηματική. Μέσα στο φυσικό και χαλαρωτικό του περιβάλλον, φουλ στα χρώματα, μπορείτε να πάτε από το πρωί για καφέ, φαγητό και φυσικά για κοκτέιλ το βράδυ, δημιουργώντας μια υπέροχη ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε ακόμη σε διακοπές. Info: Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής, 210 7233419.

Buba bistro exotique, Κηφισιά
Για ποτό με αέρα Ταϊλάνδης, θα ανεβείτε προς την Κηφισιά και θα κάνετε στάση στo Buba, όπου στην υπέροχη αυλή του, εκτός από υπέροχες γεύσεις ταϊλανδέζικης, βιετναμέζικης και ασιατικής κουζίνας, σας περιμένουν και μοναδικά κοκτέιλ για να συνοδέψετε το φαγητό σας ή να τα απολαύσετε σκέτα. Ακόμη κι αν δεν καταναλώνετε αλκοόλ, αλλά θέλετε κάτι να δροσιστείτε, οι επιλογές είναι αρκετές, πάντα με ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα. Info: Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά 210 6231151.

Beauty Killed the Beast, Κεραμεικός
Αν πάλι θέλετε να πιείτε το ποτό σας σωστά και παραδοσιακά, σε πεζόδρομο, με μουσική και κόσμο –πάντα με τις απαραίτητες αποστάσεις- το Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό σας υπόσχεται κομψότητα, ρυθμό και παρεϊστικη κατάσταση στα χρόνια του κορωνοϊού. Info: Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός. Info: 6980049924.