Αυτό είναι το πιο καυτερό curry που υπάρχει

phaal-curry
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Θα το δοκιμάζατε;

Η συμπάθεια προς τις καυτερές γεύσεις είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κάποιος αν θέλει να δοκιμάσει αυτό το curry. Ίσως, όμως, να μην είναι αρκετή, αφού μιλάμε για το πιο καυτερό curry του κόσμου. Όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά.

Το Phall ή Phaal curry είναι ένα πιάτο που προέρχεται όχι από την Ινδία, αλλά από ινδικά εστιατόρια στο Μπέρμινχαμ, το οποίο σύντομα έφτασε έως τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν έχει σχέση με το finger food phall από το Bangalore.

 Πρόκειται για έναν από τους πιο δυνατούς τύπους curry που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ακόμη πιο καυτερό και από το vindaloo, καθώς περιέχει περίπου 10 διαφορετικά είδη πιπεριάς, συμπεριλαμβανομένης και της Bhut Jolokia, που είναι από τις πιο καυτερές του κόσμου, 170 φορές πιο καυτερή από το… Tabasco.

Το πιάτο αυτό περιλαμβάνει μια πηγή πρωτεΐνης (κρέας), πηχτό curry με βάση την ντομάτα και τζίντζερ μεταξύ άλλων και είναι το πιο καυτερό πιάτο που θα βρει κανείς σε ινδικό εστιατόριο. Και για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, το πιάτο αυτό είναι τόσο καυτερό, που τα εστιατόρια που το σερβίρουν παρέχουν στους πελάτες που θα το καταναλώσουν βεβαίωση… αναγνώρισης, ενώ ο σεφ που το ετοιμάζει στο Brick Lane Curry House φοράει… αντιασφυξιογόνα μάσκα για να γλιτώσει από τις καυτερές επιδράσεις των αερίων που απελευθερώνονται στην προετοιμασία του.