Ο «Κόσμος του Ούζου»: Ένα μουσείο στη Λέσβο με άρωμα γλυκάνισου

kosmos-ouzou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Με ρεκόρ επισκέψεων μέσα στο καλοκαίρι, το ιδιαίτερο αυτό μουσείο με άρωμα… ούζου δημιουργεί φήμη που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και αξίζει να το βάλετε στην ατζέντα σας.

To Πλωμάρι, ο καταπράσινος οικισμός της Λέσβου, φημίζεται για το ούζο του, με τις εγκαταστάσεις της αποσταγματοποιίας όπου παράγεται το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, μέσα σ’ έναν πανέμορφο ελαιώνα. Εκεί, βρίσκεται και το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου», ένας χώρος γεμάτος μυστικά και αρώματα, ένα μουσείο, αφιερωμένο στο εθνικό μας απόσταγμα, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό με επισκέψεις χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων χρόνων.

Με ξεναγήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό χώρο του αποστακτηρίου, «Ο Κόσμος του Ούζου» υποδέχτηκε τον περασμένο Ιούλιο – Αύγουστο πάνω από 3.000 επισκέπτες, αριθμός ρεκόρ για το μουσείο. Η φήμη του Μουσείου φαίνεται να έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μαζί με το πλέον εθνικό χαρακτηριστικό μας απόσταγμα, καθώς περισσότεροι από το 50% των επισκεπτών κατέφθασαν από χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Ολλανδία, Ισραήλ, ΗΠΑ Τουρκία, κ.ά.).

Τι σας περιμένει στον Κόσμο του Ούζου
Ο «Κόσμος του Ούζου» είναι ένα Μουσείο υψηλών προδιαγραφών καθώς προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι αισθήσεων στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά και μηχανήματα επικόλλησης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του. Ταυτόχρονα, σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο, το βασικό συστατικό του Ούζου Πλωμαρίου που καλλιεργείται στα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας και φυσικά, να γευτείτε το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη Ούζο Πλωμαρίου – μαθαίνοντας για τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος.

Μέσα από όλη αυτή την ξενάγηση, θα γνωρίσετε την ιστορία του Ούζου και θα ακολουθήσετε βήμα-βήμα τα χνάρια του ιδρυτή, Ισίδωρου Αρβανίτη, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία που αναζητούσε. Χάρη στην εκπληκτική εμπειρία που προσφέρει το Μουσείο, κατέκτησε και το 2022 το βραβείο Travellers’ Choice 2022 που προήλθε από τις θετικές κριτικές και βαθμολογίες στην πλατφόρμα του Tripadvisor.

Τη χρονιά που πέρασε, το Μουσείο «ταξίδεψε» μέχρι το Ισραήλ μεταφέροντας την ελληνική παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, μέσω του site «Virtual Tour: Dejavu», στο πλαίσιο αφιερώματος για τη Λέσβο.

Info
Ο Κόσμος του Ούζου
Θέση Κάμπος Πλαγιάς, Πλωμάρι, Λέσβος
22520 31450