Το Genius Wine Step Course είναι το πρώτο βήμα για όποιον θέλει να γίνει sommelier

krasi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Έρχεται το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Genius in Gastronomy.

Εδώ και 13 χρόνια από τη δημιουργία της από τον sommelier Γιώργο Λούκα, η Genius in Gastronomy έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο της εξειδικευμένης εκπαίδευσης στο κρασί, στη μπύρα και στα αποστάγματα. Παρέχει μια σειρά εξειδικευμένων κύκλων σπουδών σε ιδιώτες και επαγγελματίες, που αποτελούνται από ολοκληρωμένες θεματικές ενότητες. Τα προγράμματα της Genius in Gastronomy, τα οποία είναι πιστοποιημένα από τον N.O.C.N (National Open College Network - Φορέα Πιστοποίησης για τη διεξαγωγή εξετάσεων στην Ελλάδα), πραγματοποιούνται από έμπειρους sommeliers, ειδικούς του κρασιού και δημοσιογράφους, με επικεφαλής τον Γιώργο Λούκα. Στόχος της Genius in Gastronomy είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν να οικοδομήσουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν την εμπειρία τους, ώστε να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Genius in Gastronomy προσφέρει ένα νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών 18 ωρών το «Genius Wine Step Course», το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για κάποιον που θέλει να γίνει sommelier. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή θεματική ενότητα για τους επαγγελματίες του κρασιού, με τη σφραγίδα της  Genius in Gastronomy, που έρχεται τη Δευτέρα 27, Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις εγκαταστάσεις της σχολής.

Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα εξειδικευμένης κατάρτισης όχι μόνο θα ικανοποιήσει την επιθυμία για μάθηση, αλλά θα αποτελέσει την αρχή της επιτυχίας για έναν επαγγελματία του χώρου της εστίασης, προσφέροντας -μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης  από τον αγγλικό φορέα πιστοποίησης N.O.C.N- τον τίτλο «Junior Sommelier» ή «Wine Connoisseur».

Οι συμμετέχοντες, μέσα από το «Genius Wine Step Course» θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα καλό επίπεδο οινικής εξοικείωσης, μαθαίνοντας τις βασικές γνώσεις σχετικά με την αμπελουργία, την οινολογία και τις κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών. Θα μυηθούν, επίσης, στις αρχές της γευσιγνωσίας, στην οινογεωγραφία, στη διεθνή ορολογία, στο service κρασιού και στο food & wine pairing.

Με κάθε σεμινάριο χορηγείται γνωστικό υλικό & βεβαίωση παρακολούθησης. Στο τέλος του course, υπάρχει δυνατότητα εξετάσεων πιστοποίησης για την βαθμίδα Junior Sommelier & Wine Connoisseur, από τον αγγλικό φορέα NOCN GROUP.

Info
«Genius Wine Step Course»
Genius in Gastronomy
Καστελλίου 17, Γαλάτσι
[email protected]
212 1006 520 (13.00 – 20.00), 6906663419 (13.00 – 20.00)
Δευτέρα 27, Τρίτη 28 & Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, Ωράριο σεμιναρίων: Έναρξη: 11.00 – Λήξη: 17.00, Διάρκεια σεμιναρίου: 18 ώρες, Διάρκεια εξέτασης: 1 ώρα, Κόστος για παρακολούθηση του Course: 450,00 € - Certified Junior Sommelier : 124,00 € (κόστος εξέτασης) - Certified Wine Connoiseur: 124,00 € (κόστος εξέτασης)