St. Patrick’s Day: πάμε για μπίρα αλά ιρλανδικά

stpatricks-mpira
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Τι κι αν ο Άγιος Πατρίκιος είναι προστάτης της Ιρλανδίας; Σήμερα πίνουμε μπίρα προς τιμήν του, καθώς κάθε αφορμή τέτοιου είδους είναι καλοδεχούμενη.

Red Lion Pub, Ιλίσια
Η πρώτη και θρυλική pub της Αθήνας φιγουράρει πάντα στις λίστες για την ημέρα αυτή, αλλά και οποιαδήποτε άλλη μέρα «τραβάει» λίγη μπίρα. Από το 1971 μας χαρίζει αυθεντική ατμόσφαιρα pub, με τα βελάκια της και τα όλα της, υπό τους ήχους της κλασικής ροκ, σε έναν ιστορικό χώρο, όπου έχουν βρεθεί καλλιτέχνες, από την Αρλέτα μέχρι τον… Frank Sinatra. Οι επιλογές είναι εκατοντάδες, αν δεν παραμείνετε πιστοί στη Guinness, αλλά μπορείτε πάντα να επιστρέψετε για περισσότερες. Info: Νηριήδων 16, 2107228149.

James Joyce, Μοναστηράκι
Η κλασική ιρλανδική pub στο Μοναστηράκι, έχει να περηφανευτεί για τον όμορφο πεζόδρομο που περνά από μπροστά της και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες που θα κάτσουν στα τραπεζάκια μπροστά από το μαγαζί, να χαζεύουν την Ακρόπολη και τα αρχαία, ακριβώς μπροστά στα πόδια τους. Εδώ θα βρείτε ωραίους συνοδευτικούς, μεζέδες όπως onion rings, φτερούγες κοτόπουλου, fish and chips και πολλά άλλα, αλλά και περισσότερες από 15 ετικέτες, μαζί με το καμάρι της Ιρλανδίας, τη Guinness. Σήμερα, θα υπάρχει και Live με Γιάννη Ζερβό και T.S.M. Info: Άστιγγος 12, Θησείο, 210 323 5055.

Μolly Malone’s, Γλυφάδα
Όσοι θέλετε να πιείτε την μπύρα σας στα νότια, κατευθυνθείτε προς την αυθεντική irish pub, Molly Malone’s, που πήρε, μάλιστα, το όνομά της από τον ανεπίσημο «ύμνο» του Δουβλίνου. Όπως καταλαβαίνετε, εκεί κάνουν πάρτι οι λάτρεις της ιρλανδέζικης μαύρης θεάς, Guinness, η οποία ρέει καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Και οι υπόλοιποι, όμως, δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι με τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα βαρέλια (Kilkenny, Fosters, Carlsberg, Heineken), αλλά και με τα ιρλανδέζικα ουίσκι. Εκτός από αλκοόλ, στο μενού θα βρείτε και διάφορες επιλογές, όπως πλατό αλλαντικών και τυριών, φτερούγες κοτόπουλο, ψητές γαρίδες, fish and chips και πολλά ακόμη. Για τη σημερινή ημέρα, θα έχετε την ευκαιρία να πιείτε την μπίρα σας υπό τους ήχους των hermaphrodite's child. Info: Γιαννιτσοπούλου 8 , Γλυφάδα, 210 8944247.