Ο Κουκούμαβλος ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο πανέμορφο Katikies Chromata της Σαντορίνης

koukoumablos
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Σαντορίνης, ο Κουκούμαβλος ζωντανεύει ξανά και υποδέχεται την ένδοξη νέα εποχή του.

Διάσημο για την καινοτόμο και τολμηρή ελληνοκεντρική fusion κουζίνα του σεφ Νίκου Πουλιάση, ο Κουκούμαβλος αποτελεί ένα ιστορικό και πολυβραβευμένο εστιατόριο, ένα από τα πλέον σημαντικά της Σαντορίνης, αλλά και της Ελλάδας.

Ο Κουκούμαβλος γεννήθηκε το μακρινό 1989, σε μία Σαντορίνη πολύ διαφορετική από αυτή που σήμερα γνωρίζουμε, όταν ένας νέος αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος και τολμηρός σεφ -ο Νίκος Πουλιάσης- αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Ο σεφ ήταν αυτοδίδακτος, όμως κάποιες φορές το πηγαίο ταλέντο και η αγάπη για τη μάθηση μπορεί να αποδειχθούν εξίσου σημαντικά με τα πτυχία. Η sui generis κουζίνα του, οι τολμηροί συνδυασμοί του, η καινοτόμος σκέψη του και οι διαρκείς πειραματισμοί του προσέφεραν στους επισκέπτες ένα μοναδικό οπτικό και γευστικό ταξίδι και στο εστιατόριο πολυάριθμα βραβεία.

Ο Κουκούμβαλος έκλεισε το 2019, έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας, αλλά τώρα ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του. Αυτή τη φορά, θα βρίσκεται στο συγκλονιστικό περιβάλλον του πολυτελούς ξενοδοχείου Katikies Chromata στο Ημεροβίγλι, όπως ανακοίνωσε με τεράστια χαρά ο όμιλος, μέσα σε ένα σκηνικό κυκλαδίτικης κομψότητας και μινιμαλιστικής φινέτσας. Χτισμένο σε ένα από τα πιο προνομιούχα σημεία της Καλντέρας και με θέα που κόβει την ανάσα στο απέραντο της θάλασσας και τη μεγαλοπρέπεια του ηφαιστείου, ο Κουκούμαβλος υποδέχεται την ένδοξη νέα εποχή του.

Η μακρά και στενή φιλία του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, executive chef του Ομίλου Katikies, και του εξαιρετικού σεφ Νίκου Πουλιάση επισφραγίζεται μέσα από αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική για το γαστρονομικό τοπίο της Σαντορίνης συνεργασία, που έρχεται να ανεβάσει τον πήχη του κυκλαδίτικου fine dining και να ξαναδώσει στον Κουκούμαβλο τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας. Τα καλύτερα υλικά από τη γη και τη θάλασσα της χώρας μας μεταμορφώνονται σε μοναδικά πιάτα, έτοιμα να ταξιδέψουν τους απαιτητικούς επισκέπτες μας στο χρόνο και το χώρο και να τους προσφέρουν μία συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία.

Info
Κουκούμβαλος
Katikies Chromata
22860 23227
Ημεροβίλγι, Σαντορίνη