Το Loco Athens επαναπροσδιορίζει με τρέλα την μεξικάνικη κουζίνα

loco
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Έχει φέρει τη δική του εκδοχή από Μεξικό στο κέντρο της Αθήνας, διασκευάζοντας την μεξικάνικη γαστρονομία και μπλέκοντάς τη με ένα ζωντανό περιβάλλον για φαγητό, αλλά και ποτό, με εξωτική pop διάθεση.

Στο πολυπολιτισμικό κέντρο της Αθήνας με τις δεκάδες γαστρονομικές κουλτούρες, η «πύλη» για το Μεξικό βρίσκεται στην οδό Καλαμιώτου και ακούει στο όνομα Loco Athens. Εκεί, στο πολύχρωμο περιβάλλον της ιδιαίτερης αυτής taqueria-tequileria, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις με την υπογραφή του σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου, αλλά και εξωτικά κοκτέιλ σε ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στη μεξικάνικη κουλτούρα, διασκευασμένο και εμπλουτισμένο και με την ελληνική ταυτότητα.

Με τη γνωστή μαγειρική μαεστρία του σεφ, λοιπόν, στο Loco Athens δεν θα φάτε απλό, κλασικό γουακαμόλε, αλλά γουακαμόλε με φιστίκια Αιγίνης και το πικάντικο μαύρο ριζότο του συνοδεύουν ελληνικές καραβίδες. Φρεσκοψημένα tacos, μοναδικές σαλάτες, μεξικάνικα ορεκτικά και χυμώδη ωμά και σεβίτσε σας περιμένουν, με το barbacoa με σιγομαγειρεμένο αρνί και τις 6 ποικιλίες tacos σε συνδυασμό με τις μοναδικές επιλογές σεβίτσε να είναι μόνο μερικές από τις γευστικές δημιουργίες που μετουσιώνουν τη μαγειρική μαεστρία του Αθηναγόρα Κωστάκου.

Το εμπνευσμένο μενού αποτυπώνει τη φιλοσοφία της Kεντρικής Αμερικής σε κάθε μπουκιά, ισορροπώντας ανάμεσα σε φρεσκοψημένα tacos, μοναδικές σαλάτες, μεξικάνικα ορεκτικά και χυμώδη ωμά και σεβίτσε. Το επόμενο διάστημα, βέβαια, έρχονται και νέες γεύσεις  βασισμένες στην ωμοφαγία και στα εξωτικά φρούτα του καλοκαιριού, με λιγότερη πρωτεΐνη κρέατος.

Από τον γλυκό επίλογο δεν θα γινόταν να λείπουν τα διάσημα churros, με σοκολάτα και αρωματική κρέμα μάνγκο, ενώ οι φανατικοί των tacos θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε για επιδόρπιο την γλυκιά εκδοχή τους.

Στην μπάρα τώρα, ο Νίκος Σουρμπάτης θα γεμίσει το ποτήρι σας με κλασικές και εναλλακτικές μαργαρίτες, φινετσάτα κοκτέιλ με βάση την τεκίλα, σε πρωτότυπους συνδυασμούς και μοναδικά αρώματα, είτε για να απολαύσετε μια έξοδο για ποτό, είτε για να συνοδέψετε το φαγητό σας.

Η ιδιαιτερότητα του Loco Athens, όμως, δεν είναι μόνο στο φαγητό, αλλά και στην εξυπηρέτηση. Μάγειρες και bartenders βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην εμπειρία φιλοξενίας και αναλαμβάνουν οι ίδιοι την εξυπηρέτησή σας, έτοιμοι να σας λύσουν απορίες και να σας καθοδηγήσουν. Κι όλα αυτά σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μοντέρνας αισθητικής, με μουσική και φοβερή ενέργεια, η οποία συγκεντρώνεται στο κέντρο όπου δεσπόζει η μπάρα, αλλά και στην ανοιχτή κουζίνα.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε με ένα διαφορετικό τρόπο τη μεξικάνικη γαστρονομική σκηνή και να τη συνδυάσετε με την πιο ζωηρή πλευρά της πόλης, δώστε το επόμενο ραντεβού σας στην Καλαμιώτου.

Info
Loco Athens
Καλαμιώτου 15
210 3318778