Το Soil δημιουργεί μια διαφορετική ολιστική γαστρονομική εμπειρία στο Αλεποχώρι

soil-alepochori-experience
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Με την υπογραφή του σεφ Τάσου Μαντή και την έμφασή του στη βιωσιμότητα και την πρωτοπορία, το Soil δεν σταματά να δημιουργεί γευστικά ταξίδια. Αυτή τη φορά, μας στέλνει στο Αλεποχώρι, μέσα από το “Alepochori Experience”.

Όταν το Soil άνοιξε τις πόρτες του τον Νοέμβριο του ’21, το σίγουρο ήταν ότι είχε να κάνει μια διαφορετική πρόταση στο fine-dining της Αθήνας. Κάτι ο βραβευμένος σεφ Τάσος Μαντής, κάτι το ανακαινισμένο διώροφο κτίριο της δεκαετίας του ’20 στο Παγκράτι που στεγάζει το εστιατόριο και δίνει αέρα αθηναϊκού νεοκλασικισμού, κάτι ο ιδιωτικός κήπος στο Αλεποχώρι σε μια farm-to-table προσέγγιση, όλα έδειχναν ότι έχουμε μια νέα ενδιαφέρουσα γαστρονομική εμπειρία στην πόλη.

Περίπου 1,5 χρόνο μετά, οι προβλέψεις δεν έπεσαν έξω, με ένα αστέρι Michelin κι ένα Michelin Green Star στο παλμαρέ του, με τα πιάτα του να αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης και βιωσιμότητας, μέσα από ένα μενού γευσιγνωσίας με πιάτα όπως καλαμάρι με κόκκινο τσίλι, ζωμό θαλασσινών και λεμόνι κονφί, μίνι μπέργκερ χελιού με guanciale, ξινήθρα και vadouvan, τράγο με άγριο σκόρδο, ασπρομύτικο φασόλι Λήμνου και λευκή ή μαύρη τρούφα και πολλά άλλα.

Τώρα, το Soil ανοίγει την πόρτα της έμπνευσής του και υποδέχεται τους φίλους του στον κήπο του στο Αλεποχώρι για να ζήσουν μία ολιστική γαστρονομική εμπειρία, με το “Alepochori Experience”. Η γήινη φιλοσοφία του εστιατορίου, πάντα με την υπογραφή του σεφ παρουσιάζεται σε όλο της το φάσμα από τον κήπο που ξεκινούν όλα, εκεί όπου μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη βιώσιμη γαστρονομία και τις μεθόδους με τις οποίες οι πρώτες ύλες τροφοδοτούν το βραβευμένο με Αστέρι Michelin και Green Michelin Star εστιατόριο.

Τι εστί “Alepochori Experience”
Η παραγωγή του κήπου, τα βότανα και τα λουλούδια αποτελούν την πυξίδα για τη σύλληψη και τη δημιουργία των πιάτων του Soil σε καθημερινή βάση. Για πρώτη φορά το εστιατόριο δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει συνολικά τη “farm to table” προσέγγισή του, με έναν πολύ μοναδικό τρόπο. Το “Alepochori Experience” ξεκινά από το σπίτι του Soil στο Παγκράτι και συνεχίζεται στον κήπο στο Αλεποχώρι με ξεναγούς τον σεφ Τάσο Μαντή και τον πατέρα του, τον “μαστρο-Μπάμπη”. Εκεί ξεδιπλώνεται μια μοναδική βιωματική εμπειρία γεύσης και επαφής με τη φύση, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον το επισκεφτεί, να γνωρίσει από κοντά όλες τις αγνές πρώτες ύλες. Μαζί με τον σεφ και την εξειδικευμένη ομάδα του Soil, θα έχετε την ευκαιρία να συλλέξετε βότανα τα οποία στη συνέχεια θα δοκιμάσετε σε πιάτα, ανακαλύπτοντας την αξία και τα οφέλη της εποχικής καλλιέργειας, αλλά και τον πλούτο και την κληρονομιά της ελληνικής γης.

Το “Alepochori Experience” ολοκληρώνεται στο νεοκλασικό του Soil, στο chefs table μέσα από την ανοιχτή κουζίνα και την άμεση επικοινωνία με τη δημιουργική διαδικασία της ομάδας. Όλα όσα συλλέχθηκαν νωρίτερα στον κήπο στο Αλεποχώρι αναγεννιούνται σε συνταγές γήινης φιλοσοφίας με τον σεφ Τάσο Μαντή να επιμελείται τα πιάτα και να μυεί τους καλεσμένους στη δική του γαστρονομική φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που είναι βαθιά ριζωμένη στη γη, στις αρχές της βιωσιμότητας και της zero waste πολιτικής. Τα επιλεγμένα κρασιά από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα συντροφεύουν και αναδεικνύουν τις γεύσεις.

Το ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι του “Alepochori Experience” ξεκινά τον Ιούνιο με σκοπό να μεταφέρει το γήινο πνεύμα του Soil με κύριο παρονομαστή τη βιωσιμότητα και να μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον φυσικό κόσμο του για μία κυριολεκτικά ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.

Info
Soil
Φερεκύδου 5 Παγκράτι
210 7513505

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]