Σύνοδος Κορυφής με άρωμα Ελλάδας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το Δειπνοσοφιστήριον

delta-restaurant
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ένα δείπνο που μοσχοβόλησε Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕUMED9 στο εστιατόριο Delta, με γεύσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Το εστιατόριο Delta, ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον στο ΚΠΙΣΝ, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς το ΚΠΙΣΝ με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό. Εκεί, την Παρασκευή 17/09/2021, πραγματοποιήθηκε το δείπνο που σήμανε τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED9), όπου οι ηγέτες των μεσογειακών κρατών Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Κροατίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Σλοβενίας, απόλαυσαν ένα γεύμα που απέπνεε άρωμα Ελλάδας και αναδείκνυε τα τοπικά προϊόντα και τις συνταγές της ελληνικής γης διά χειρός του Executive Chef του «Δειπνοσοφιστήριον», Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Οι υψηλοί καλεσμένοι γεύτηκαν carpaccio τομάτας με αγγιναράκι Τήνου, αλατσοελιές, ξινομυζήθρα, παξιμάδι χαρουπιού και πετιμέζι, κριθαρότο με σκορπίνα, σπαράγγια και φθινοπωρινή τρούφα, φιλέτο από φαγκρί στον ζωμό του με πουρέ από σταμναγκάθι, χανιώτικο φύκι θάλασσας και χυμό μοσχολέμονο ενώ για επιδόρπιο απόλαυσαν μια παγωμένη mousse γιαουρτιού με φιστίκι Αιγίνης, κηρήθρα και καραμελωμένο κουμ κουάτ.

Σε χαλαρό κλίμα οι ηγέτες της ΕUMED9, δείπνησαν με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα με τη συνοδεία κρασιού και συνέχισαν τη συνομιλία τους για τα όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδo.

Info
Delta Restaurant
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
216 8091288