«Ροζέ ταξίδι» από την Ακτή της Προβηγκίας στην Ελλάδα

lush-blush
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Η δυναμική είσοδος του Lush Blush στην ελληνική αγορά αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του ροζέ κρασιού.

Με τις πωλήσεις των ροζέ κρασιών να αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι το είδος αυτό αποκτά όλο και περισσότερο το κοινό του και σταματά να θεωρείται «κατώτερο» ενός λευκού ή κόκκινου –κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι βασιλείς της Γαλλίας και τσάροι της Ρωσίας το έχουν τιμήσει δεόντως.

Ταιριάζει πολύ στο καλοκαίρι, ωστόσο, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην εποχή που θα το καταναλώσετε και μια ακόμη απολαυστική επιλογή είναι και το Lush Blush. Ένα ροζέ κρασί με γεμάτη και δυνατή γεύση που μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά τις υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις σας, αλλά και να καταναλωθεί σκέτο, σε ανοιξιάτικο φόντο.

Γεννημένο στην Ακτή της Προβηγκίας, το Lush Blush αποτελεί το δημιούργημα του Alexis Cornu, με σπουδές στην τέχνη παραγωγής οίνου στην Γαλλία και την Γερμανία, αλλά και με το πάθος και το ταλέντο του στον τομέα της οινοποιίας

Πρόκειται για ένα ροζέ με έντονα αρώματα, που δημιουργεί ένα αρμονικό πάντρεμα με το φαγητό. Γεύσεις από φρούτα όπως ροδάκινο, νεκταρίνι αλλά και ροζ τριαντάφυλλα και άνθη κερασιάς κάνει πολλούς να το συγκαταλέγουν ανάμεσα στα καλύτερα ροζέ κρασιά στον κόσμο. Για την απόλυτη εμπειρία απόλαυσης σερβίρεται παγωμένο μεταξύ 10° και 12°c. Άλλωστε, πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή ροζέ είναι η Γαλλία με την περιοχή της Προβηγκίας να καθιερώνει τον συνδυασμό του ροζέ κρασιού με το ανέμελο ύφος των καλοκαιρινών διακοπών.

Το Lush Blush εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την εταιρεία All About Gourmets.