Στο Χαλάνδρι βρίσκεται η πιο μικρή ζυθοποιία της Αθήνας

zuthopoiia-anastasiou
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2023

Η Ζυθοποιία Αναστασίου παράγει γνήσια, τοπική μπίρα και είναι επίσημα η μικρότερη στην Αθήνα.

Ο καιρός ανοίγει, η μπίρα παίρνει ξανά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο και όσοι αγαπούν πραγματικά τον ζύθο, έχουν αγαπημένη συνήθεια να δοκιμάζουν τοπικές μπίρες, από μικρούς παραγωγούς, που έχουν τη δική τους προσωπικότητα και ιστορία.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη Ζυθοποιία Αναστασίου, που από άποψη όγκου παραγωγής είναι επίσημα η μικρότερη ζυθοποιία στην Αθήνα, ενώ παραμένει μία από τις ελάχιστες στην Αττική και η μοναδική στα βόρεια προάστια.

Όλα ξεκίνησαν από την Local Pub μπιραρία που άνοιξε το 2010 στο Χαλάνδρι ο Φώτης Αναστασίου και ξεκίνησε να κάνει εισαγωγές διαφόρων ειδών που δεν υπήρχαν τότε διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα στήριξε την άνθηση της ελληνικής μικροζυθοποιίας. Επτά χρόνια μετά, ήρθε και το μικροζυθοποιείο Αναστασίου ακριβώς δίπλα στην Pub, με στόχο την παραγωγή και κατανάλωση φρέσκιας μπίρας.

Ξεκίνησαν με 3 συνταγές, μία California Common (Americal Lager), μία American Pale Ale και μια Stout, ωστόσο σήμερα οι συνταγές φτάνουν τις 85, θέλοντας να δείξουν στον κόσμο ότι οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο από το Naftemporiki TV και την εκπομπή Magazine. 
...